ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΕΒ για ΑΤΑ: Διαμεσολαβητικός ο ρόλος του Υπουργού Εργασίας

Βολιδοσκοπήσεις Κούσιου για διάλογο την περίοδο μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο Υπουργός Εργασίας έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι λειτουργεί ως μεσολαβητής», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, αναφορικά με το θέμα του θεσμού της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

Ο κ. Αντωνίου ξεκαθάρισε ότι ο Υπουργός, ως μεσολαβητής, όταν ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις του θα πρέπει είτε να υποβάλει μεσολαβητική πρόταση είτε να κηρύξει αδιέξοδο. «Δεν έχει κανένα δικαίωμα η Κυβέρνηση να πει ότι δεν δέχεται κατάργηση της ΑΤΑ», τόνισε.

Παράλληλα ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ δήλωσε ότι κ. Κυριάκος Κούσιος προχωρεί σε βολιδοσκοπήσεις προκειμένου όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να παρακαθίσουν σε διάλογο την περίοδο μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων.

Επανέλαβε την δέσμευση των εργοδοτικών οργανώσεων ότι μέχρι να καταλήξουν κάπου αλλού θα τηρήσουν την συμφωνία που ισχύει από το 2017, δηλαδή όσοι εργαζόμενοι λαμβάνουν ΑΤΑ θα πάρουν την 1η του Γενάρη το 50%.

Τέλος, ο κ. Αντωνίου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την οικονομία του 2023 παρά τις μεγάλες δυσκολίες και κάλεσε όλες τις πλευρές σε συνεργασία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση