ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΕΒ: Ζητούν παράταση διαλόγου για την ΑΤΑ

Έκκληση για αποφυγή εντάσεων και συζήτηση του θέματος με τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΕΒ τέθηκε το θέμα της ΑΤΑ, τα πιθανά σενάρια και αποφασίστηκαν οι ενέργειες της ομοσπονδίας, για το σενάριο κλιμάκωσης των μέτρων από τις συντεχνίες. Μιλώντας στην «Κ» ο γεν. δ/ντης της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου απέφυγε να δώσει το περιεχόμενο των αποφάσεων, ωστόσο υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνονται οι απολύσεις προσωπικού στις πιθανές ενέργειες που θα προχωρήσει η εργοδοτική πλευρά. «Σε ό,τι αφορά το τί δεν θα κάνουμε είναι ότι σίγουρα δεν θα απολύσουμε κόσμο και σίγουρα δεν θα τιμωρήσουμε οποιοδήποτε εργαζόμενο, διότι θέλουμε δίπλα μας, είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της επιχείρησης. Δεν είναι εχθρός μας για να τον τιμωρήσουμε».

Επανέλαβε την έκκληση για αποφυγή εντάσεων και συγκρούσεων, σημειώνοντας ότι από την πλευρά τους, θα αποφύγουν να βάλουν λάδι στη φωτιά. Κάλεσε δε σε συνέχιση του διαλόγου για το θέμα της ΑΤΑ, μετά τις εκλογές και την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.
«Μετά την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης να καθίσουμε σε εντατικό διάλογο για να δούμε πώς να ρυθμίσουμε το ζήτημα σε μια νέα λογική βάση, με ορθολογισμό, για το καλό του τόπου, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Επισήμανε ότι, το σύστημα εργασιακών σχέσεων δίνει στην εργοδοτική πλευρά κάποιες δυνατότητες, οι οποίες έχουν εξεταστεί, και υπάρχει εικόνα για τις επιλογές που έχουν ενώπιον τους, «αλλά η αλλά η ελπίδα μας είναι ότι θα πάμε ειρηνικά και συνεταιρικά να βρούμε μια αποδεκτή λύση μετά τις εκλογές». Ελπίζουμε, ανέφερε ο κ. Αντωνίου να μην χρειαστεί σε μια φάση να εξετάσουμε την υλοποίηση οποιασδήποτε απόφασης η οποία να μην είναι προς την κατεύθυνση του συμβιβασμού και της διευθέτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση