ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι Κύπριοι ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πάσχα - Ο πιο «hot» προορισμός

Η κορυφαία τάση γι' αυτή την περίοδο

Της Ιωάννας Κυριάκου

Δυναμικά φαίνεται να επανήρχισαν τα ταξίδια τους οι Κύπριοι με πολλούς συμπολίτες μας να επιλέγουν τις μακρινές αποδράσεις για τις εορτές του Πάσχα. Μιλώντας στην «Κ», ο εκπρόσωπος Τύπου του Acta, Χάρης Παπαχαραλάμπους, δήλωσε ότι η ζήτηση βρίσκεται στα επίπεδα προ κορωνοϊού, τόσο στα εισερχόμενα όσο και στα εξερχόμενα ταξίδια.

H ζήτηση φέτος βρίσκεται στα επίπεδα προ κορωνοϊού, τόσο στα εισερχόμενα όσο και στα εξερχόμενα ταξίδια.

Η κορυφαία τάση αυτή την περίοδο, σε ό,τι αφορά τα εξερχόμενα ταξίδια, είναι η Ελλάδα, με τον κ. Παπαχαραλάμπους να αποδίδει το γεγονός αυτό στο ότι το ταξίδι σχετίζεται με την θρησκευτική γιορτή, η οποία δεν γιορτάζεται με τον ίδιο τρόπο σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται, μεταξύ άλλων, τα ελληνικά νησιά, η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική και η Στερεά Ελλάδα. Οι περισσότεροι Κύπριοι επιλέγουν να ταξιδέψουν την Μεγάλη Εβδομάδα, κυρίως από την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.

Η κορυφαία τάση αυτή την περίοδο είναι η Ελλάδα, με τον κ. Παπαχαραλάμπους να αποδίδει το γεγονός αυτό στο ότι το ταξίδι σχετίζεται με την θρησκευτική γιορτή.

Σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι Κύπριοι προτιμούν τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Αυστρία, την Γερμανία και την Πολωνία. Σύμφωνα πάντως με προηγούμενο δημοσίευμα της «Κ», οι περισσότεροι κάτοικοι Κύπρου που επιλέγουν διακοπές αυτή την περίοδο έχουν προαγοράσει πακέτα διακοπών εδώ και καιρό σε σταθερές τιμές. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν αυτές τις μέρες να κάνουν Πάσχα στο εξωτερικό και κάνουν τώρα την κράτηση τους, είναι δεδομένο ότι θα βρουν τις τιμές ψηλότερες. 

Ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται, μεταξύ άλλων, τα ελληνικά νησιά, η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική και η Στερεά Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση