ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Οι παραλίες μας, η κληρονομιά μας – Ας τις προστατέψουμε»

Η εκστρατεία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους ντόπιους ως προς το θέμα καθαριότητας των παραλιών και της θάλασσας

Δελτίο Τύπου

Μία εκστρατεία διάρκειας ενός μηνός πρόκειται να εκκινήσει το Σάββατο 23 Μαΐου 2020, ημέρα η οποία ανοίγουν και επίσημα οι παραλίες στην Κύπρο μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας. Η εκστρατεία υλοποιείται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και έχει την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Η εκστρατεία έχει ως τίτλο «Οι παραλίες μας, η κληρονομιά μας - Ας τις προστατέψουμε», και η οποία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους ντόπιους ως προς το θέμα καθαριότητας των παραλιών και της θάλασσας. Σε μια περίοδο όπου τα αεροδρόμια είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος τουριστών στο νησί, οι μόνοι χρήστες των παραλιών είναι οι ντόπιοι και αυτοί που ζουν μόνιμα στην Κύπρο. Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθούν πλαστικά απόβλητα στις παραλίες μας, αλλά ούτε θα καταλήξουν πλαστικά γάντια ή μάσκες στη θάλασσα.

Όπως μαζί αντιμετωπίζουμε τον Covid-19, έτσι και μαζί πρέπει να καταπολεμήσουμε τη ρύπανση της Μεσογείου.

Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει δημοσιεύσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και άλλες προωθητικές δραστηριότητες. Τα θαλάσσια απορρίμματα είναι παγκόσμιο πρόβλημα και η Μεσόγειος Θάλασσα δεν αποτελεί εξαίρεση. Επιπρόσθετα, πέρα από την ευαισθητοποίηση του προβλήματος των απορριμμάτων στις παραλίες, η εκστρατεία στοχεύει στην μείωση της παραγωγής αποβλήτων, στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και στην αποτροπή χρήσης πλαστικών μίας χρήσης στις παραλίες στην Κύπρο.

Ενθαρρύνουμε, μέσω της εκστρατείας, τους ακόλουθους μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και τον καθένα, να συμμετάσχει ατομικά σε αυτή την προσπάθεια και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διατήρηση της καθαριότητας των παραλιών και των θαλασσών μας.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού με πιο υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο!

Σχετικά με το CSTI: Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2006. Το CSTI στοχεύει στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης προσέγγισης του τουρισμού στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση