ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας, Ισπανίας και Λουξεμβούργου υποψήφιοι για την προεδρία του Eurogroup

Η εκλογή του νέου προέδρου θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, στις 9 Ιουλίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Nadia Calviño, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ισπανίας, ο Paschal Donohoe, Υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων της Ιρλανδίας και ο Pierre Gramegna, Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου είναι οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Eurogroup, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκλογή του νέου προέδρου θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, στις 9 Ιουλίου. Ο Πρόεδρος εκλέγεται με απλή πλειοψηφία (τουλάχιστον 10 ψήφοι) των υπουργών της Ευρωομάδας, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο 14 της Συνθήκης για την Ευρωομάδα. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στους Υπουργούς στο τέλος της ψηφοφορίας και θα παρουσιαστεί στη συνέντευξη τύπου της Ευρωομάδας στο τέλος της συνεδρίασης.

Εάν κανένας από τους υποψηφίους δεν λάβει τουλάχιστον 10 από τις 19 ψήφους από τους υπουργούς της Ευρωομάδας στο τέλος του πρώτου γύρου ψηφοφορίας, κάθε υποψήφιος θα ενημερωθεί ξεχωριστά για τον αριθμό των ψήφων που έχει λάβει. Οι υποψήφιοι θα έχουν τότε την ευκαιρία να αποσύρουν την αίτησή τους. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί έως ότου επιτευχθεί απλή πλειοψηφία σε έναν από τους υποψηφίους.

Ο νέος πρόεδρος θα αντικαταστήσει τον Mário Centeno μετά τη λήξη της θητείας του, στις 13 Ιουλίου 2020, για περίοδο 2,5 ετών.

Η πρώτη συνάντηση της Ευρωομάδας πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 1998 στο Λουξεμβούργο. Ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωομάδας ήταν ο Jean-Claude Juncker. Τον διαδέχθηκε ο Jeroen Dijsselbloem και στη συνέχεια ο Mário Centeno το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση