ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι λεπτομέρειες για την στάση εργασίας στις 26/01 - Δεν αποκλείουν κλιμάκωση μέτρων

Τα σημεία των συγκεντρώσεων των εργαζομένων

ΚΥΠΕ

Τις λεπτομέρειες της πανσυδικαλιστικής τρίωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, για προάσπιση του θεσμού της ΑΤΑ, χωρίς να αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως των εξελίξεων.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ, ΠΟΑΣΟ, ΠΑΣΥΚΙ και ΕΣΚ, σημειώνεται πως η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 και καλούν «τα μέλη τους σε συνεχή εγρήγορση για περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως των εξελίξεων».

Η υφιστάμενη συμφωνία, η οποία έχει ήδη εκπνεύσει, για καταβολή της ΑΤΑ μόνο στο 50%, δεν θεωρείται ικανοποιητική, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και επαναλαμβάνουν την ομόφωνη θέση τους για πλήρη αποκατάστασή της και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της, όπως προνοείται στη Μεταβατική Συμφωνία του Ιουλίου του 2017.

Εκφράζουν παράλληλα, την κοινή θέση ότι επιβάλλεται η πλήρης καταβολή της ΑΤΑ και επέκτασή της για όλους και όλες, ενώ απορρίπτουν κάθε προσπάθεια κατάργησης ή αλλοίωσης της φιλοσοφίας της.

«Στο πλαίσιο αυτό, και εν’ όψει της κήρυξης αδιεξόδου στο διεξαγόμενο κοινωνικό διάλογο από το Υπουργείο Εργασίας,» αναφέρεται, «η πραγματοποίηση πανσυνδικαλιστικής τρίωρης κινητοποίησης στοχεύει στο να σταλεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι εργαζόμενοι της Κύπρου, ενωμένοι, αντιδρούν σε ενέργειες και πολιτικές που στοχεύουν σε περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας, αποδομούν το σύστημα εργασιακών σχέσεων και υποσκάπτουν ή θέτουν υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων θα γίνουν στα ακόλουθα σημεία:

Στη Λευκωσία η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο προαύλιο του Υπουργείου Οικονομικών και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη Λεμεσό η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο Διοικητήριο.

Στη Λάρνακα η συγκέντρωση θα γίνει 13:00 στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Στο Παραλίμνι η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Πάφο η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Σημειώνεται ότι στις ουσιώδεις υπηρεσίες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού. Για τα Σώματα Ασφαλείας, θα συμμετέχουν όσοι / όσες βρίσκονται εκτός καθήκοντος και χωρίς να φέρουν στολή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση