ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

Ολιγοήμερη παράταση για το νόμο των εκποιήσεων ζητά το ΔΗΚΟ

Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλει την αναβολή της αναπομπής της πρότασης νόμου μέχρι την Παρασκευή

Newsroom K

"Νερό στο κρασί του" για λίγες ημέρες βάζει το ΔΗΚΟ όσον αφορά στην πρόταση νόμου που αλλάζει το πλαίσιο των εκποιήσεων. Συγκεκριμένα, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών που συζητείται το όλο ζήτημα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγήθηκε την αναβολή της αναπομπής για εκποιήσεις τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή και να επιστρέψουν τότε οι βουλευτές ξανά στα βουλευτικά έδρανα.

Επικαλούμενος ενημέρωση την οποία έτυχε από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με τις επιπτώσεις οι οποίες ενδέχεται να προκύψουν λόγω των νομοθεσιών που ψήφισε η Βουλή για αλλαγή του πλαισίου των εκποιήσεων, Ο κ. Παπαδόπουλος ήρθε με μία συνεναιτική -όπως είπε- πρόταση, με την οποία ζητείται η αναβολή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι την Παρασκευή και να εξεταστεί η προώθηση καινούργιας πρότασης η οποία να δίνει το δικαίωμα στον δανειολήπτη να προσφεύγει στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο.

Εξήγησε πως αν διαπιστώνει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος ότι υπάρχει διαφορά στο οφειλόμενο ποσό ή στη νομιμότητα της σύμβασης, ο προβληματικός δανειολήπτης να έχει το δικαίωμα να προσφεύγει στο Δικαστήριο για την εξασφάλιση διατάγματος ακύρωσης της εκποίησης.

Σημειώνεται πως συνεδριάζει από τις 08.30 το πρωί της Δευτέρας (29/07) εκτάκτως η Επιτροπή Οικονομικών, ώστε αμέσβως μετά η Ολομέλεια της Βουλής να εξετάσει τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας στις νομοθεσίες που αφορούν στην τροποποίηση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις και την έγκριση του νομοθετήματος για το πάγωμα των εκποιήσεων.

Η συζήτηση στην Επιτροπή συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών και εν συνεχεία οδηγήθηκε στην Ολομέλεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X