ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομαλός ρυθμός τουριστικών κρατήσεων στην Πάφο μετά το Brexit

Δεν υπάρχει ένδειξη για αρνητικό ρεύμα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ομαλός είναι ο ρυθμός των τουριστικών κρατήσεων μέχρι στιγμής στην Πάφο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως περί τα τέλη του Φεβρουαρίου αναμένεται ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων να ξεκαθαρίσει πως θα κυμανθεί η χρονιά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τώρα που έχουμε εισέλθει στον Φεβρουάριο μήνα και έχει κλείσει το κεφάλαιο Brexit φαίνεται ότι ο ρυθμός των κρατήσεων είναι ομαλός και δεν υπάρχει ένδειξη ότι υπάρχει αρνητικό ρεύμα ως προς τις κρατήσεις.

Επεσήμανε παράλληλα πως η νέα χρονιά δείχνει μια μείωση σε σχέση με το 2019, κατά 7% .“Φυσικά είναι σχετικά νωρίς, γιατί μπορεί να είμαστε στην περίοδο των κρατήσεων αλλά λόγω του Brexit τον Γενάρη αναμένουμε να δούμε τέλος Φεβρουαρίου πώς θα εξελιχθεί η αγορά, συμπλήρωσε”. Αν η αγορά δείξει ότι έχει μια αυξητική ροή στον ρυθμό των κρατήσεων υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστεί το έλλειμμα του χειμώνα και να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα, είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως όταν η στερλίνα υποχωρεί η Κύπρος ως προορισμός γίνεται πιο ακριβή, όμως θα πρέπει να περιμένουμε τα πιθανά σκαμπανεβάσματα της στερλίνας που στο τέλος μπορεί να μην έχουν σοβαρή επίπτωση. Είπε πως είναι δύσκολο να εξάγουμε συμπεράσματα για όλη τη χρονιά .

Τόνισε πως εάν βλέπουμε μεμονωμένες περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν σήμερα για παράδειγμα για την στερλίνα, εάν αυτές, όπως είπε, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια της τάξης των δύο με τριών μηνών, τότε όπως εξήγησε, δεν θα επηρεάσουν τις κρατήσεις από την βρετανική αγορά.

Επίσης πρόσθεσε, οι Βρετανοί που έχουν κάνει τις κρατήσεις τους θα έρθουν στην Κύπρο και έχουν ήδη προπληρώσει μέρος των κρατήσεων τους το Γενάρη έχουν κερδίσει συγκριτικά με ό,τι μπορεί να είναι η στερλίνα σήμερα.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η βρετανική αγορά αποτελεί την πιο σημαντική αγορά για την Κύπρο και ιδιαίτερα για την Πάφο. Ακολουθούν συνέχισε, η ρωσική αγορά, η γερμανική αγορά , η αγορά του Ισραήλ, σημειώνοντας πως οι Ισραηλίτες ταξιδεύουν μόνο την καλοκαιρινή περίοδο προς την Κύπρο.

Ερωτηθείς για τις πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αυτές κυμαίνονται σήμερα στην Επαρχία Πάφου στο 60 %, ενώ τα σκήπτρα κατέχουν οι Βρετανοί κυρίως της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι μάλιστα κάνουν μεγάλης διάρκειας διακοπές τριών ακόμη και τεσσάρων εβδομάδων.

Όσο για τις τιμές του χειμώνα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως αυτές είναι σημαντικά χαμηλότερες από το καλοκαίρι, ωστόσο όπως εξήγησε, δίνουν την δυνατότητα κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες να παραμένουν ανοικτές. Πρόσθεσε πως στην Πάφο σήμερα είναι σε λειτουργία το 50% των ξενοδοχειακών μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση