ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οργανωτική αναδιάρθρωση στην Alpha Bank

«H Alpha Bank εξελίσσεται, προκειμένου να παραμείνει το σημείο αναφοράς στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας» τονίζει ο CEO της τράπεζας

Newsroom Κ, Αθήνα

Στην υλοποίηση του προγράμματος οργανωτικής αναδιάρθρωσης, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, προχωράει η διοίκηση της Alpha Bank με την τοποθέτηση από την 1η Δεκεμβρίου 2020 του κ. Στέφανου Μυτιληναίου στη θέση του γενικού διευθυντή – Chief Operating Officer και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της τράπεζας. Ο κ. Μυτιληναίος διαθέτει μακρά εμπειρία στην τεχνολογία, τα operations και το business, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διετέλεσε Chief Technology Officer στην Commercial Bank του Κατάρ, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε γενικός διευθυντής Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας στην Τράπεζα Πειραιώς. Κατά το παρελθόν έχει, επίσης, θητεία ως Deputy Group CIO στην Eurobank και ως σύμβουλος επιχειρήσεων για την McKinsey & Company με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο.

Ο κ. Σπύρος Φιλάρετος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής – Growth and Innovation της τράπεζας, προκειμένου να ενισχύσει την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων στο λειτουργικό μοντέλο της τράπεζας, που θα βελτιώσουν, ιδίως μέσω ψηφιακών καναλιών, την εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών και την κερδοφορία του ομίλου.

Οπως έχει ανακοινωθεί από την Alpha Bank, τον Νοέμβριο του 2019 ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής Καθυστερήσεων και Διαχείρισης Διαθεσίμων της τράπεζας, αποχωρεί από τη διοικητική ομάδα, παραμένοντας ωστόσο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και αναλαμβάνει, από την 1η Δεκεμβρίου, εκτελεστικός πρόεδρος της Cepal.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, «ο κ. Θεοδωρίδης θα ηγηθεί της πορείας ανάπτυξης της εταιρείας μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των διευθύνσεων διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας (“carve out”), που αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής Project Galaxy αλλά και ένα αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη της Cepal –του πρώτου servicer που αδειοδοτήθηκε στην ελληνική αγορά– ως της ισχυρότερης εταιρείας διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα».

Σε δήλωσή του ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης σημειώνει ότι «η Alpha Bank εξελίσσεται, προκειμένου να παραμείνει το σημείο αναφοράς στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας». Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της τράπεζας, «ο Στέφανος Μυτιληναίος καλείται να αξιοποιήσει την πολύ σημαντική πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στον συγκεκριμένο τομέα, υπό την μέχρι σήμερα εποπτεία του Σπύρου Φιλάρετου, ο οποίος συνεχίζει τη μακρά διαδρομή προσφοράς στην Alpha Bank και αναλαμβάνει, εφεξής, να συνδράμει στην ταχύτερη εισαγωγή καινοτόμων λύσεων εξυπηρέτησης των πελατών της τράπεζας. Παράλληλα, μετά είκοσι έτη προσφοράς προς την Alpha Bank, ως γενικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού μας συμβουλίου, ο Αρτέμης Θεοδωρίδης αναλαμβάνει να αναδείξει τη Cepal ως πρωταγωνιστή στον αναπτυσσόμενο κλάδο της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Από την 1 Δεκεμβρίου 2020 η εκτελεστική επιτροπή της Alpha Bank θα απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη: Βασίλης Ψάλτης, Chief Executive Officer, Σπύρος Φιλάρετος, γενικός διευθυντής – Growth and Innovation, Σπύρος Ανδρονικάκης, γενικός διευθυντής – Chief Risk Officer, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, γενικός διευθυντής – Chief Financial Officer, Sergiu Oprescu, γενικός διευθυντής – International Network, Νίκος Σαλακάς, γενικός διευθυντής – Chief Legal and Governance Officer, Ιωάννης Εμίρης, γενικός διευθυντής – Wholesale Banking, Ισίδωρος Πάσσας, γενικός διευθυντής – Retail Banking, Αναστασία Σακελλαρίου, γενική διευθύντρια – Chief Transformation Officer και Στέφανος Μυτιληναίος, γενικός διευθυντής – Chief Operating Officer.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση