ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οριακά βγάζουν το μήνα τα νοικοκυριά (Ηχητικό)

Μόλις που τα καταφέρνουν με το εισόδημα τους, 4 στα 10 νοικοκυριά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στην Κύπρο αποτυπώνει έρευνα, με το 88% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι έχουν αυξηθεί οι πάγιοι λογαριασμοί.

Αυτό καταδεικνύει η έρευνα της  Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτώνς και Ποιότητας Ζωής, που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, 4 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μόλις που τα καταφέρνουν με το εισόδημά τους και περίπου 3 στα 10 δυσκολεύονται λίγο και αρκετά.Στον αντίποδα, το 30% δηλώνει ότι περνάει άνετα με τα εισοδήματα τους, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονία, αφού για το 2023 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 21%.

Το 88% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι λογαριασμοί (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό κλπ.), ενώ το 56% και το 53% έχουν μειώσει τις δαπάνες στα στις διακοπές και τις δαπάνες διασκέδασης, αντίστοιχα.

>>Δείτε αναλυτικά εδώ την έρευνα<<

Σημαντικά ευρήματα παρατηρούνται και στο που διοχετεύονται τα σημαντικότερα πόσα από το οικογενειακό εισόδημα. όπως δείχνει η έρευνα, το υψηλότερο ποσοστό λαμβάνει η συντήρηση σπιτιού, με 45%, ενώ το χαμηλότερο στις επενδύσεις που αγγίζει μόλις το 3%.Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω έρευνα ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών (ΠΑ.Σ.ΥΠΕ), Ανδρέας Χατζηαδάμου, υπάρχουν αυξήσεις και ακρίβεια το τελευταίο διάστημα στα τρόφιμα.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων», ο κ. Χατζηαδάμου, αναφέρθηκε ότι πολλές εταιρίες του κλάδου (Υπεραγορές) απορρόφησαν αρκετές από τις αυξήσεις στα ρέοντα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα παράγοντες που εξακολουθούν να δημιουργούν την ακρίβεια χωρίς κανένα λόγο.

Ωστόσο γενικότερα, τόνισε κάποιες τιμές έχουν σταθεροποιηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Χατζηαδάμου:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση