ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουδέν μεμπτόν για Γκάτσκε της Ελληνικής από Κεφαλαιαγορά

Το Συμβούλιο της Επιτροπής δεν βρήκε κάποιο θέμα για περαιτέρω διερεύνηση όσον αφορά τις καταγγελίες για χειραγώγηση της μετοχής

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ουδέν μεμπτόν για τον CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Όλιβερ Γκάτσκε, εντόπισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου (ΕΚΚ).

Ουσιαστικά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», οι καταγγελίες για ενδεχόμενο πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας, το Συμβούλιο της ΕΚΚ τις έριξε στο κενό.

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα για περαιτέρω διερεύνηση», σημείωσαν χαρακτηριστικά πηγές της Κεφαλαιαγοράς.

Παράλληλα, η Κεφαλαιαγορά έχει ενημερώσει γι' αυτή την διαπίστωσή της την Ελληνική Τράπεζα. Το μέλλον του Γερμανού τραπεζίτη στην Τράπεζα δεν κρίνεται πλέον από κάποια απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου που θα επηρέαζε καταλυτικά όποια απόφαση και οι επόμενες ενέργειες για την παρουσία του ή μή στην Τράπεζα θα είναι καθαρά απόφαση της Ελληνικής.

Το ιστορικό

Ο κ. Γκάτσκε απέχει από τα καθήκοντά του απο τα μέσα Οκτώβρη, όταν κατά τη 48η ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Τράπεζας ο CEO της Δήμητρα Επενδυτική, Νέαρχος Ιωάννου, έλαβε το λόγο όταν τελείωσαν οι ομιλίες των CEO και CFO της Ελληνικής Τράπεζας, και έκανε σκληρή κριτική στις επιδόσεις της Τράπεζας.

Εκεί, ο CEO του πρώην μεγαλομετόχου της Ελληνικής, κ. Νέαρχος Ιωάννου, είπε πως έγινε δέκτης καταγγελιών ότι, Ανώτατο Εκτελεστικό Στέλεχος της Ελληνικής Τράπεζας παρότρυνε το προσωπικό να αγοράσει μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας.

Λίγες μέρες αργότερα, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη η Ελληνική Τράπεζα προχώρησε στην παύση των καθηκόντων του CEO της, ώστε, να γίνει έρευνα σχετικά με τις παραπάνω καταγγελίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση