ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παίρνει παράταση η επιδότηση του κόστους κατανάλωσης ρεύματος

Το Υπουργικό αποφάσισε την παράταση του μέτρου για τους δύο πρόσθετους μήνες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνήλθε το πρωί της Τετάρτης για τελευταία φορά το σώμα του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη αποφασίζοντας την παράταση του μέτρου επιδότησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τους δύο πρόσθετους μήνες.

Η ανακοίνωση

Εγκρίθηκε η παράταση του μέτρου επιδότησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων για δύο πρόσθετους μήνες και συγκεκριμένα, για τις τιμολογήσεις της περιόδου Μαρτίου - Απριλίου 2023 (αφορά κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου). Το εκτιμώμενο κόστος, ανέρχεται στα €30 εκ. και καλύπτει 449.000 οικίες, 111.500 επιχειρήσεις καθώς και καταναλώσεις για άντληση νερού με σκοπό την ύδρευση και την άρδευση. Η επιδότηση, θα καλύψει τους οικιακούς, εμπορικούς, βιομηχανικούς χρήστες καθώς και χρήστες νερού, με σκοπό την ύδρευση ή/και άρδευση ή/και άντληση ομβρίων υδάτων διμηνιαίας διατίμησης.

Σημειώνεται ότι, η Κυβέρνηση έχει επιδοτήσει, συνολικά μέχρι σήμερα, το ποσό των 58,4εκ. Ευρώ περίπου, σε 1.353.088 λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί από την 1/9/2022 μέχρι 31/1/2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση