ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:50
 

Πάνω από 3 χιλιάδες νέες κλίνες σε ξενοδοχεία και καταλύματα

Υπάρχουν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα τα οποία ενδεχομένως να μην ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τρεις και πλέον χιλιάδες νέες κλίνες αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης, «εντός του 2018 αναμένεται να προστεθούν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τρεις χιλιάδες νέες κλίνες, από τις οποίες οι δύο χιλιάδες στην Αγία Νάπα και οι χίλιες στον Πρωταρά. Ο αριθμός των κλινών αυξάνεται με την επέκταση ξενοδοχείων και την προσθήκη δωματίων σε υφιστάμενα τουριστικά καταλύματα».

Πρόσθεσε ότι «τόσο στην Αγία Νάπα όσο και στην Πρωταρά άρχισαν από πέρσι και συνεχίζεται φέτος με εντατικούς ρυθμούς τόσο η ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων όσο και η αναβάθμιση άλλων, με στόχο να προσφέρουν στους επισκέπτες, Κύπριους και ξένους, τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες. Ωστόσο υπάρχουν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα τα οποία ενδεχομένως να μην ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018 και θα λειτουργήσουν εντός του επόμενου χρόνου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αβρααμίδης είπε πως «στην Αγία Νάπα ανεγείρονται έξι νέα ξενοδοχεία και στον Πρωταρά άλλα τέσσερα. Ακόμα ορισμένα ξενοδοχεία που χαρακτηρίζονται 4 ή 5 αστέρων, υποβάλλονται σε πλήρη ή μερική ανακαίνιση και επέκταση για να χαρακτηριστούν 6 αστέρων ενώ το ίδιο γίνεται και με ορισμένα boutique hotels».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «είναι ακόμα νωρίς να αναφερθούμε σε αριθμό τουριστών που θα επισκεφθούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ρωσική αγορά, μία από τις μεγαλύτερες για την Κύπρο, δεν έχει προς το παρόν ανοίξει τα χαρτιά της. Ωστόσο οι μέχρι στιγμής ενδείξεις που έχουμε είναι ότι το 2018 θα είναι κατά πολύ καλύτερο σε αριθμούς άφιξης τουριστών από πέρσι».

Ερωτηθείς για προβλήματα που φαίνεται να ενοχλούν τόσο τους ξένους όσο και τους ντόπιους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ο κ. Αβρααμίδης αναφέρθηκε στις «τετράτροχες μοτοσικλέτες (γουρούνες), τα ποδήλατα με μπαταρία και την ηχορύπανση. Όλα αυτά τα προβλήματα είναι καθαρά «νομικά θέματα» για τα οποία η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου δεν μπορεί να κάνει τίποτε».

Σημείωσε πως «μεταφέρουμε στους αρμόδιους φορείς τα παράπονα των τουριστών και τις υποδείξεις τους, ωστόσο η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων ή και επίλυσή τους, είναι καθαρά θέμα των επίσημων αρχών, δηλαδή των Δήμων, της Αστυνομίας ακόμα και των αρμόδιων Υπουργείων. Αυτό που αναμένουμε είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνεργαστούν προκειμένου τα προβλήματα είτε να ξεπεραστούν είτε να επιλυθούν προκειμένου οι τουρίστες να φεύγουν από την Κύπρο έχοντας τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις από τις διακοπές τους».

Θεωρούμε, συνέχισε, «αρνητική διαφήμιση για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αλλά και για την Κύπρο γενικότερα, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες να επιστρέφουν στις χώρες τους και να παραπονούνται για διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισαν στις διακοπές τους. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν ώστε το τουριστικό μας προϊόν να προχωρήσει μπροστά και να μην μας κρατάνε σαν βαρίδια πίσω, με αρνητικές για την Κύπρο συνέπειες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X