ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:24
 

Παραιτήθηκε η Έμιλυ Γιολίτη από την ΑΗΚ

Η απόφαση είναι επακόλουθο της ενημέρωσής της για το ασυμβίβαστο από την αρμόδια Επιτροπή Διερεύνησης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Έμιλυ Γιολίτη και η απόφασή της αυτή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, είναι επακόλουθο της ενημέρωσής της για το ασυμβίβαστο που διεφάνη ότι υπάρχει από την Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου.

Εξηγώντας στην «Κ» την απόφασή της να παραιτηθεί και ερωτηθείσα σχετικά γιατί ανέλαβε την προεδρία της Αρχής, ενώ γνώριζε ότι υπήρχε ασυμβίβαστο η κ. Γιολίτη ανέφερε ότι κατά τη νομική της κρίση, και κατά την κοινή λογική δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο και σημείωσε πώς η ενημέρωση προς την Επιτροπή έγινε για σκοπούς διαφάνειας κατά την ανάληψη των καθηκόντων της. «Ενημέρωσα πως έχω πελάτες, οι οποίοι είναι πελάτες και της Αρχής, και λόγω της έκτασης του φορτίου που ζήτησαν, το προηγούμενο Δ.Σ. της ΑΗΚ αποφάσισε την ανέγερση υποσταθμού για να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησής τους».

Η κ. Γιολίτη ξεκαθάρισε επίσης πως οι πελάτες της δεν είναι ούτε ανταγωνιστές, ούτε συνεργάτες, ούτε προσφοριοδότες της ΑΗΚ, ούτε λειτουργούν σε παρεμφερή με την ενέργεια τομείς. Όπως είπε, «οι πελάτες μου ήθελαν ηλεκτροδότηση του έργου τους και στράφηκαν στον μόνο, προς το παρόν, πάροχο ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο. Είναι δηλαδή πελάτες της ΑΗΚ, όπως είμαστε όλοι μας».

Η κ. Γιολίτη ερωτήθηκε και αν είχε τρόπους ώστε να παρέχει προνομιακή μεταχείριση στους πελάτες της από τη θέση της προέδρου της ΑΗΚ και απάντησε πως η ΑΗΚ είναι δημόσιος ρυθμιζόμενος οργανισμός, άρα το Δ.Σ. δεν έχει την ευχέρεια να εξασφαλίσει για κανέναν πελάτη προνομιακή μεταχείριση  και σημείωσε, «στα επί μέρους θέματα υλοποίησης δήλωσα από την αρχική μου επιστολή την πρόθεσή μου να εξαιρούμαι από το Δ.Σ., πράγμα που έπραξα».

Τέλος, στην ερώτηση γιατί παραιτήθηκε 5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, σημείωσε πως η επιστολή της προς την Επιτροπή Ασυμβίβαστου εστάλη τον Ιανουάριο, με την ανάληψη των καθηκόντων της. «Το εύρημα ασυμβίβαστου ανακοινώθηκε σήμερα, 3 Ιουλίου, δηλαδή 5 μήνες μετά. Την ερώτηση αυτή θα πρέπει να την απευθύνετε στην Επιτροπή», κατέληξε.

Αυτούσια η ανακοίνωση παραίτησης της κ. Γιολίτη

«Με ευθύνη και συνέπεια στις αρχές χρηστής διοίκησης, έλαβα την απόφαση παραίτησης από την Προεδρία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Η απόφαση αυτή είναι επακόλουθο της σημερινής ενημέρωσής μου για θέμα ασυμβίβαστου από την Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμά της σε συνέχεια επιστολής που αυτοβούλως της παρέδωσα τον Ιανουάριο 2019, με την ανάληψη των καθηκόντων μου, κοινοποιώντας ταυτόχρονα και τον Γενικό Ελεγκτή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη του και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, τη Διεύθυνση και τους Εργαζόμενους για την άριστη συνεργασία. Εύχομαι δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επιτελούν, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της ΑΗΚ."

ΣΧΟΛΙΑ

Δηλαδή εχάσαμε μια άριστη?

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X