ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:56
 

Παραιτήθηκε η Έμιλυ Γιολίτη από την ΑΗΚ

Η απόφαση είναι επακόλουθο της ενημέρωσής της για το ασυμβίβαστο από την αρμόδια Επιτροπή Διερεύνησης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Έμιλυ Γιολίτη και η απόφασή της αυτή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, είναι επακόλουθο της ενημέρωσής της για το ασυμβίβαστο που διεφάνη ότι υπάρχει από την Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου.

Εξηγώντας στην «Κ» την απόφασή της να παραιτηθεί και ερωτηθείσα σχετικά γιατί ανέλαβε την προεδρία της Αρχής, ενώ γνώριζε ότι υπήρχε ασυμβίβαστο η κ. Γιολίτη ανέφερε ότι κατά τη νομική της κρίση, και κατά την κοινή λογική δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο και σημείωσε πώς η ενημέρωση προς την Επιτροπή έγινε για σκοπούς διαφάνειας κατά την ανάληψη των καθηκόντων της. «Ενημέρωσα πως έχω πελάτες, οι οποίοι είναι πελάτες και της Αρχής, και λόγω της έκτασης του φορτίου που ζήτησαν, το προηγούμενο Δ.Σ. της ΑΗΚ αποφάσισε την ανέγερση υποσταθμού για να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησής τους».

Η κ. Γιολίτη ξεκαθάρισε επίσης πως οι πελάτες της δεν είναι ούτε ανταγωνιστές, ούτε συνεργάτες, ούτε προσφοριοδότες της ΑΗΚ, ούτε λειτουργούν σε παρεμφερή με την ενέργεια τομείς. Όπως είπε, «οι πελάτες μου ήθελαν ηλεκτροδότηση του έργου τους και στράφηκαν στον μόνο, προς το παρόν, πάροχο ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο. Είναι δηλαδή πελάτες της ΑΗΚ, όπως είμαστε όλοι μας».

Η κ. Γιολίτη ερωτήθηκε και αν είχε τρόπους ώστε να παρέχει προνομιακή μεταχείριση στους πελάτες της από τη θέση της προέδρου της ΑΗΚ και απάντησε πως η ΑΗΚ είναι δημόσιος ρυθμιζόμενος οργανισμός, άρα το Δ.Σ. δεν έχει την ευχέρεια να εξασφαλίσει για κανέναν πελάτη προνομιακή μεταχείριση  και σημείωσε, «στα επί μέρους θέματα υλοποίησης δήλωσα από την αρχική μου επιστολή την πρόθεσή μου να εξαιρούμαι από το Δ.Σ., πράγμα που έπραξα».

Τέλος, στην ερώτηση γιατί παραιτήθηκε 5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, σημείωσε πως η επιστολή της προς την Επιτροπή Ασυμβίβαστου εστάλη τον Ιανουάριο, με την ανάληψη των καθηκόντων της. «Το εύρημα ασυμβίβαστου ανακοινώθηκε σήμερα, 3 Ιουλίου, δηλαδή 5 μήνες μετά. Την ερώτηση αυτή θα πρέπει να την απευθύνετε στην Επιτροπή», κατέληξε.

Αυτούσια η ανακοίνωση παραίτησης της κ. Γιολίτη

«Με ευθύνη και συνέπεια στις αρχές χρηστής διοίκησης, έλαβα την απόφαση παραίτησης από την Προεδρία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Η απόφαση αυτή είναι επακόλουθο της σημερινής ενημέρωσής μου για θέμα ασυμβίβαστου από την Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμά της σε συνέχεια επιστολής που αυτοβούλως της παρέδωσα τον Ιανουάριο 2019, με την ανάληψη των καθηκόντων μου, κοινοποιώντας ταυτόχρονα και τον Γενικό Ελεγκτή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη του και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, τη Διεύθυνση και τους Εργαζόμενους για την άριστη συνεργασία. Εύχομαι δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επιτελούν, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της ΑΗΚ."

ΣΧΟΛΙΑ

Δηλαδή εχάσαμε μια άριστη?

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X