ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραμένουν πρόβλημα τα ΜΕΔ και ο αργός ρυθμός μεταρρυθμίσεων

ΚΕΒΕ και Τρόϊκα συζήτησαν τρόπους για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της κυπριακής οικονομίας.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην κοινή διαπίστωση πως η οικονομία βρίσκεται μεν σε ανοδική πορεία σημειώνοντας πολύ θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης οι οποίοι αναμένεται να συνεχιστούν και στο προβλεπτό μέλλον, αλλά πως ταυτόχρονα υπάρχει και αριθμός προβλημάτων και αδυναμιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, κατέληξαν εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και αντιπροσωπεία της Τρόϊκας, ύστερα από συνάντησή τους.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΚΕΒΕ, η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης στην Κύπρο κλιμακίου της Τρόικας σε σχέση με το πρόγραμμα Εποπτείας της Κύπρου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πορεία της κυπριακής οικονομίας και οι προοπτικές της, το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον, οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και οι εξελίξεις σε σχέση με την αγορά εργασίας και την ανεργία.

Οι δύο αντιπροσωπείες διαπίστωσαν ότι τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν την κυπριακή οικονομία, είναι κυρίως το ύψος των μη εξυπηρετουμένων δανείων, το ύψος του δημόσιου χρέους, ο αργός (αν όχι ανύπαρκτος) ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, τα προβλήματα στον τομέα απονομής της δικαιοσύνης και οι διάφοροι εξωτερικοί κίνδυνοι όπως το Brexit, ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, οι εξαρτήσεις από συγκεκριμένες αγορές και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες κυρίως σε περιπτώσεις στρατηγικών επενδύσεων.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ τόνισαν την ανάγκη άμεσης λήψης διορθωτικών μέτρων και αναφέρθηκαν στην πλειάδα σχετικών διαβημάτων του Επιμελητηρίου τόσο προς την εκτελεστική όσο και την νομοθετική εξουσία.

Επίσης οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ ενημέρωσαν το κλιμάκιο της Τρόικας για τις εξελίξεις σε σχέση με τα εργασιακά θέματα ως επίσης και σε σχέση με το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

«Οι εκπρόσωποι της Τρόικας άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις θέσεις του ΚΕΒΕ και υπέβαλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στις οποίες δόθηκαν από τους εκπροσώπους του ΚΕΒΕ εμπεριστατωμένες απαντήσεις», αναφέρεται.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ στη συνάντηση ήταν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Πασχαλίδης, και ο Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων Αιμίλιος Μιχαήλ, οι οποίοι είχαν συνάντηση με το κλιμάκιο το οποίο αποτελούσαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση