ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παράταση για τις αυξήσεις στο λιμάνι Λεμεσού ζητούν οι αρμόδιοι φορείς

Σε εξέλιξη ο διάλογος

ΚΥΠΕ

Ξεκίνησε ο διάλογος για το θέμα των αυξήσεων στα τέλη του λιμανιού Λεμεσού, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι παρευρέθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ανέφεραν ότι δεν έχουν ακόμα καταλήξει και ότι χρειάζονται επιπλέον δεκαπέντε μέρες.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννη, απηύθυνε έκκληση στους εμπλεκόμενους φορείς να καταλήξουν σύντομα σε μια λύση ώστε να μην επιβληθούν αυξήσεις στα τέλη του Λιμανιού Λεμεσού που θα έχουν μετρήσιμη συμβολή στον πληθωρισμό και θα πλήξουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή βρίσκεται στη διάθεσή τους ώστε να βοηθήσει με στόχο να μην επιβληθούν αυτές οι αυξήσεις που θα μετακυλήσουν στους καταναλωτές.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα δήλωσε ότι η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την αποκρατικοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμανιού Λεμεσού ημερομηνία 5/4/17 είναι καταπέλτης με στοιχεία και λεπτομέρειες για τις σκανδαλώδεις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων.

Είπε ότι θεωρεί ως απαράδεκτο το γεγονός ότι η Βουλή, εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένει από το Γενικό Εισαγγελέα την εξέταση της έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για να δουν αν υπάρχουν ποινικές ή άλλες ευθύνες, όπως του είχε ζητήσει η Επιτροπή Ελέγχου τον Μάη του 2018. Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ αναμένει να δει την απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα στην σχετική επιστολή που του απέστειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου πριν 15 μέρες.

Επανέλαβε ότι αυτό που έγινε με το ξεπούλημα του λιμανιού Λεμεσού, είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο για το οποίο οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι βαρύτατες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση