ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΕΟ για μέτρα κατά ακρίβειας: Επιβεβαιώνεται η «απροθυμία» Κυβέρνησης

Επιβάλλεται η συνέχιση της επιδότησης των καυσίμων όπως σωστά έπραξε για το ηλεκτρικό ρεύμα και τον μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα

ΚΥΠΕ

Η σημερινή εξαγγελία των μέτρων και εφάπαξ χορηγιών επιβεβαιώνει την «απροθυμία» της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, λέει η ΠΕΟ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΠΕΟ προσθέτει πως αν η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής και όχι σε «ημίμετρα φιλανθρωπίας» έχει τρόπο να αντλήσει πόρους, «φορολογώντας τα υπερκέρδη των τραπεζών και εταιρειών ενέργειας».

«Τα μέτρα αποκλείουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, τα νεαρά χαμηλόμισθα ζευγάρια που δεν λαμβάνουν κανένα κοινωνικό επίδομα, ομάδες που καλούνται να πληρώσουν το κόστος της ακρίβειας και της αυξημένης τιμής στην ενέργεια» λέει.

Η ΠΕΟ διατυπώνει επίσης τη θέση ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα «επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση προσεγγίζει την κοινωνική πολιτική με αντίληψη κρατικής φιλανθρωπίας», προσέγγιση που, όπως λέει, αποτελεί ένδειξη των προθέσεων της Κυβέρνησης και σε ό,τι αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα από την επικείμενη επιβολή της πράσινης φορολογίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, επιβάλλεται να υιοθετηθούν μέτρα εμβάθυνσης και διεύρυνσης της κοινωνικής πολιτικής, όπως η βελτίωση των εισοδηματικών κριτηρίων και του ύψους των κοινωνικών επιδομάτων, η αύξηση του ΕΕΕ και της χορηγίας των χαμηλοσυνταξιούχων, η εισαγωγή σχεδίου επιδότησης ενοικίου με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και όχι «μέτρα μιας πνοής».

Προσθέτει στα πιο πάνω, ότι επιβάλλεται επίσης η συνέχιση της επιδότησης των καυσίμων «όπως σωστά έπραξε για το ηλεκτρικό ρεύμα και τον μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Παράλληλα η ΠΕΟ επαναλαμβάνει την ανάγκη πλήρους επαναφοράς της ΑΤΑ και επέκταση της για όλους τους εργαζόμενους ως μηχανισμού αποκατάστασης της απώλειας των μισθών από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι η θέση που επανάλαβε ο Υπουργός Οικονομικών «οδηγεί στην διάβρωση της ΑΤΑ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση