ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:39
 

ΠΕΟ: Σωστό μέτρο το κλείσιμο των υπεραγορών τις Κυριακές

Kαλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες «να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές για απόσυρση του»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντικό και σωστό μέτρο, θεωρεί η Κλαδική Επιτροπή των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο, μελών της ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ, την απόφαση των αρμόδιων αρχών για κλείσιμο των υπεραγορών κατά τις Κυριακές.

«Δυστυχώς αυτό το μέτρο, από τα τόσα που μέχρι σήμερα εφαρμόστηκαν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση συγκεκριμένων εργοδοτικών κύκλων», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ, η οποία διαβεβαιώνει τους εργαζομένους ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα για κατοχύρωση της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας και για επαναφορά ενός ελεύθερου απογεύματος».

Η ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες «να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές για απόσυρση του» και θεωρεί το μέτρο αυτό «ως απόλυτα αναγκαίο για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων του κλάδου κατά πρώτο και κατά δεύτερο γιατί, δίνεται η δυνατότητα στις χιλιάδες των εργαζομένων του κλάδου, που από την πρώτη μέρα της κρίσης εργάζονται χωρίς διακοπή, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και χωρίς τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας από τον ιό, να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους για να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

«Η Κλαδική Επιτροπή των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο μελών της ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ από την αρχή της εφαρμογής της φιλελευθεροποίησης του ωραρίου των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, εξέφρασε τη διαφωνία της, έχοντας την ισχυρή άποψη ότι τα καταστήματα πρέπει να είναι κλειστά όλες τις Κυριακές», αναφέρει και προσθέτει ότι «αποδείχθηκε και στη πράξη ότι το μέτρο αυτό οδήγησε στη μείωση της αξίας της εργασίας του εργαζόμενου».

Εκ του αποτελέσματος τώρα μπορούμε να μιλούμε με βεβαιότητα, σύμφωνα με την ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ, «ότι οι εργαζόμενοι με μόνιμο και σταθερό ωράριο και αξιοπρεπείς όρους απασχόλησης πριν την περίοδο εφαρμογής της πλήρους φιλελευθεροποίησης του ωραρίου, έχουν μετατραπεί σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης με ευέλικτο, μη σταθερό ωράριο, χωρίς καμία προοπτική και δικαιώματα».

Η φιλελευθεροποίηση του ωραρίου ενέτεινε την ένταση εργασίας και την ανασφάλεια των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο, προσθέτει.

Απευθύνουμε συναδελφικό χαιρετισμό αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμου.

Η ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ απευθύνει «συναδελφικό χαιρετισμό αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμου» και αναμένει από την πολιτεία ότι τα μπράβο και τα ευχαριστώ, όπως αναφέρει, «δεν θα ξεχαστούν μετά την πανδημία και ότι θα επανεξετάσει το θέμα της κυριακάτικης εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X