ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΕΟ: Το κράτος να αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού Λάρνακας

H ανακοίνωση της ΠΕΟ

ΚΥΠΕ

Τη θέση ότι το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού Λάρνακας, μετά τον τερματισμό της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία Κίτιον για την επένδυση σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, και να μην προβεί σε νέο διαγωνισμό για ανάθεση σε επενδυτή, εκφράζει η ΠΕΟ.

Όπως αναφέρει η συντεχνία σε ανακοίνωσή της, η θέση αυτή λαμβάνει υπόψη ότι το έργο της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας έχει ήδη καθυστερήσει πολύ, όπως επίσης και τον κίνδυνο να μπει το κράτος σε νέες περιπέτειες.

«Είναι προφανές ότι για τους ιδιώτες επενδυτές αν δεν υπάρχει εξασφαλισμένο και γρήγορο κέρδος δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν τα μεγάλα ποσά που χρειάζεται να επενδυθούν σε τέτοια μεγάλα έργα υποδομής», αναφέρει η ΠΕΟ, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή στο έργο του λιμανιού Λάρνακας «απορρίπτει τον μύθο που καλλιεργείται ότι η ανάπτυξη των υποδομών μόνο μέσα από την ιδιωτικοποίηση μπορεί να προέλθει».

Παράλληλα, απαιτεί «να βρεθούν οι τρόποι για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στην Κίτιον και οι θέσεις εργασίας τους», λέγοντας ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας να μην επιτρέψει τη θυματοποίηση των εργαζομένων αυτών με την απώλεια των θέσεων εργασίας τους».

«Χρειάζεται απαραίτητα μέσα από το διάλογο που θα αναπτυχθεί να βρεθούν οι λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων αυτών, των οποίων οι όροι εργασίας ρυθμίζονται μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας», σημειώνει. Αναφέρει ότι αναμένει πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε οποιεσδήποτε αποφάσεις πριν συζητηθούν σε διάλογο τα ζητήματα αυτά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση