ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίος: Προσέλκυση τουριστών από Κίνα, Κορέα, Αμερική και Αυστραλία

Η φετινή χρονιά αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τους επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν την Κύπρο με λιγότερο συνωστισμό, ανέφερε ο Υφυπουργός

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Το μήνυμα ασφάλειας και επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας, που εκπέμπουν Ελλάδα και Κύπρος στον τομέα του τουρισμού, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, η οποία, όπως διευκρίνισε, αφορά τόσο το επίπεδο της σύνταξης των υγειονομικών πρωτοκόλλων υποδοχής των τουριστών, όσο και αυτό της προσέλκυσης επισκεπτών.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας των τουριστών, ο κ. Περδίος σημείωσε ότι υπήρξε συνεχής επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού για τη σύνταξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με αποτέλεσμα αυτά που θα εφαρμοστούν από τις δύο χώρες να είναι σχεδόν εφάμιλλα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις υγειονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει η Κύπρος στους επισκέπτες της, ο κ. Περδίος υπογράμμισε την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να καλύψει τα έξοδα διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας, εάν κάποιος επισκέπτης νοσήσει στην Κύπρο. «Ενημερώσαμε τους εταίρους μας ότι αν κάποιος νοσήσει στην Κύπρο, θα διασφαλιστούν τα πάντα. Η ιατρική αποκατάσταση του ασθενούς αφενός, αλλά και αφετέρου οι στενές επαφές (οικογένεια) του ασθενούς θα είναι κοντά του. Πάντα με έξοδα της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Περδίος.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στο πεδίο του τουρισμού στρέφεται στην προσέλκυση τουριστών και από απομακρυσμένες αγορές, όπως Κίνα, Κορέα, Αμερική, Αυστραλία, με την καλή συνδεσιμότητα ανάμεσα στις δύο χώρες να αποτελεί θετικό παράγοντα στην επίτευξη του εν λόγω εγχειρήματος.

Ένα ακόμα πεδίο συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, που ανέδειξε ο κ. Περδίος, είναι η προβολή τους στις αγορές του εξωτερικού. Με όχημα την κοινή διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας από Blogger, επηρεαστές της κοινής γνώμης κ.λπ., επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας που περιορίζουν τα κόστη, επισήμανε ο ίδιος.

Τέλος, ο Υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τους επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν την Κύπρο με λιγότερο συνωστισμό, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση