ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίος: Προωθητικές ενέργειες για τη γερμανική αγορά

Φαίνεται ότι φέτος η γερμανική αγορά κυριαρχείται από μια γενικότερη ανασφάλεια, με ίσως λιγότερους αριθμούς αφίξεων επισκεπτών

Newsroom K

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αυξημένες προωθητικές ενέργειες για το φετινό καλοκαίρι προς τη γερμανική αγορά, είπε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίος είπε ότι «όπως θα έχετε ακούσει το τελευταίο διάστημα και σε συνέχεια της Έκθεσης του Βερολίνου στην οποία συμμετείχαμε πρόσφατα, φαίνεται ότι φέτος η γερμανική αγορά κυριαρχείται από μια γενικότερη ανασφάλεια, με ίσως λιγότερους αριθμούς αφίξεων επισκεπτών. Ένας βασικός λόγος ήταν και η πτώχευση της Germania και παλαιότερα της Cobalt και της Air Berlin.

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει αυξημένες προωθητικές ενέργειες για το φετινό καλοκαίρι προς τη γερμανική αγορά, ούτως ώστε να μετριάσουμε όσο γίνεται την έλλειψη θέσεων αυτό είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο.

Την ίδια ώρα, δοθείσης της ευκαιρίας, να αναφέρουμε ότι κάποιες άλλες ενέργειες που είμασταν σε εγρήγορση να κοιτάξουμε - δηλαδή εξειδικευμένες και συγκεκριμένες ναυλωμένες πτήσεις από την Γερμανία προς την Κύπρο, δηλαδή επιπλέον πτήσεις - φαίνεται ότι δεν καρποφορούν λόγω και της τελευταίας ενημέρωσης που είχαμε για τα Boeing 777 Max. Η καθήλωση αυτού του στόλου ανά το παγκόσμιο σημαίνει ότι έχει μειωθεί ο αριθμός διαθέσιμων αεροπλάνων.

Όμως, παρά ταύτα, είμαστε ευτυχείς για την σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να μετριαστούν οι ελλιπείς θέσεις και την ίδια ώρα τα μηνύματα που παίρνουμε από την Έκθεση της Ουκρανίας είναι θετικά. Φαίνεται ότι όσοι αριθμοί δεν καλυφθούν από τις προωθητικές μας ενέργειες προς τη γερμανική αγορά θα τις καλύψουμε από την ουκρανική και την ίδια ώρα το Υφυπουργείο διοργανώνει ταξίδια τις επόμενες εβδομάδες προς άλλους προορισμούς, χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος, ευελπιστούμε η Αίγυπτος και το Ισραήλ, ούτως ώστε συντονισμένα και με τον ιδιωτικό τομέα να μπορέσουμε και από εκεί να προσελκύσουμε επισκέπτες για το φετινό καλοκαίρι».

Ερωτηθείς εάν οι ενέργειες του Υφυπουργείου θα προλάβουν τη φετινή σεζόν, απάντησε καταφατικά.
Κληθείς να αναφερθεί στις προωθητικές ενέργειες, ο κ. Υφυπουργός είπε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπούμε σε λεπτομέρειες. Αυτό που έχει σημασία να ξέρουμε όλοι και ιδιαίτερα ο ιδιωτικός τομέας και οι εργοδοτούμενοι είναι ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν αρκετά».

Σε ερώτηση αν οι ενέργειες αυτές αφορούν την προσέλκυση τουριστών, ο κ. Περδίος είπε «ναι, βεβαίως, από τη γερμανική αγορά συγκεκριμένα για το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι κάτι που έχει ξαναγίνει, δηλαδή να στοχεύσουμε συγκεκριμένη αγορά, συγκεκριμένη περίοδο, όπως τη φετινή, όμως λόγω του ότι αντιλαμβανόμαστε τη γενικότερη ανησυχία που επικρατεί για τη γερμανική αγορά, λόγω και του ότι έγιναν πάρα πολλές ενέργειες τα τελευταία χρόνια να προσελκύσουμε αυτή την πολύ σημαντική πελατεία, νοιώθουμε ότι χρειάζεται αυτό το κάτι παραπάνω από πλευράς Κυβέρνησης, για να μπορέσουμε να μετριάσουμε οποιεσδήποτε απώλειες, αλλά και να δείξουμε προς τους εταίρους μας του εξωτερικού ότι ναι, είναι μια πάρα πολύ σημαντική αγορά για εμάς».

Ερωτηθείς πόσο μεγάλη είναι η μείωση από τη γερμανική αγορά, ο κ. Περδίος είπε ότι «ήταν γύρω στις 50,000 θέσεις από την πτώχευση της Germania, όμως εμείς ευελπιστούμε με τις προωθητικές μας ενέργειες τώρα να καλυφθούν περίπου 30,000 εάν καρποφορήσουν οι συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για επιπλέον ναυλωμένες πτήσεις. Πιστεύουμε ότι θα καλυφθεί πλήρως ο αριθμός, και εάν όχι, όπως είπα, έχουμε και νέες αγορές όπως είναι η Ουκρανία, ο Λίβανος, το Ισραήλ που αναπτύσσονται συνεχώς, ίσως και η Ιορδανία. Πιστεύω ότι και να μην καρποφορήσει η προσπάθεια με τις ναυλωμένες επιπλέον πτήσεις εξειδικευμένου αεροπλάνου, θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη διαφορά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση