ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίος στο Sky News: Εντός εβδομάδων πιθανή άδεια για αφίξεις από Βρετανία

Ο μέχρι στιγμής αποκλεισμός του Ηνωμένου Βασιλείου από τις χώρες από όπου επιτρέπονται οι επισκέψεις στην Κύπρο δεν είναι τουριστική απόφαση, είπε ο Υφυπουργός

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντός εβδομάδων εκτιμά ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ότι θα επιτραπούν οι αφίξεις στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο, έστω και με την υποχρέωση πρότερων διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας σε εκπομπή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News, ο κ. Περδίος είπε ότι ο μέχρι στιγμής αποκλεισμός της Βρετανίας από τις χώρες από όπου επιτρέπονται οι επισκέψεις στην Κύπρο δεν είναι τουριστική απόφαση, αλλά καθαρά απόφαση με βάση τα επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα.

«Αναμένω ότι αυτό θα αλλάξει τις επόμενες λίγες εβδομάδες, καθώς επαναξιολογούμε την κατάσταση κάθε εβδομάδα», είπε ο κ. Περδίος, προσθέτοντας ότι εφόσον βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, «υπάρχει κάθε πιθανότητα» να συμπεριληφθούν και οι αφίξεις από τη χώρα αυτή σε μία από τις δύο κατηγορίες των εγκεκριμένων χωρών.

Ο κ. Περδίος ανέπτυξε επίσης τα επιδημιολογικά στοιχεία κάθε χώρας που εξετάζει η κυπριακή κυβέρνηση για να λαμβάνει τις αποφάσεις της και είπε ότι σκοπός των μέτρων είναι να αποφεύγεται η καραντίνα των επισκεπτών.

Τόνισε δε την απόφαση ότι όποιος έρχεται στην Κύπρο και εκδηλώνει συμπτώματα του κορωνοϊού ενώ βρίσκεται στο νησί θα υποβάλλεται σε εξέταση και αν είναι θετικός ο ίδιος και οι συνοδοί του θα μπαίνουν σε απομόνωση, με τις κυπριακές αρχές να καλύπτουν τα κόστη.

Όπως εξήγησε, σκοπός του μέτρου αυτού είναι να κατευναστούν οι ανησυχίες των επίδοξων τουριστών που διστάζουν να κλείσουν διακοπές φοβούμενοι για το τι θα συμβεί αν νοσήσουν ενώ βρίσκονται στο νησί.

Επίσης, επισήμανε, είναι ένα μέτρο που καθησυχάζει τους επισκέπτες καθώς αν κάποιος νοσήσει σε ένα ξενοδοχείο δεν πρόκειται να κλείσει το ξενοδοχείο, αλλά ο ασθενής μαζί με τους συνοδούς τους θα μεταφερθούν σε ειδικούς χώρους απομόνωσης.

Ερωτηθείς για το μέτρο της καραντίνας των 14 ημερών για τις αφίξεις από το εξωτερικό που θα ισχύσει στη Βρετανία από τη Δευτέρα, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι ελπίζει πως το μέτρο θα επαναξιολογηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τις κυπριακές ετοιμασίες να μπορεί κάποιος από ένα σημείο του Ιουλίου και μετά να επισκέπτεται την Κύπρο από τη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών πακέτων διακοπών TravelSupermarket, κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου η Κύπρος ήταν η ένατη πιο δημοφιλής αναζήτηση για τους Βρετανούς ως προορισμός διακοπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X