ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περδίος: Στόχος να μπούμε στο top 30 της ανταγωνιστικότητας τουριστικού προϊόντος

Το 30% του ετήσιου προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού χρησιμοποιείται για αναβάθμισή του

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στόχος μέχρι το 2030 η Κύπρος να μπει στο top 30 της παγκόσμιας κατάταξης για το τουριστικό της προϊόν.

Παρουσιάζοντας την ανασκόπησης της υλοποίησης του πλάνου του υφυπουργείου τουρισμού μέχρι το 2030, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος υπέδειξε πως η Κύπρος στην παρούσα κατάταξη ανάμεσα από 117 χώρες, βρίσκεται στην 31η θέση με βάση το Travel and Tourism Development Index 21 του World Economic Forum. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται στην 21η ανάμεσα σε 43 χώρες, ενώ ανάμεσα σε χώρες της Μεσογείου, καταλαμβάνει την 6η θέση ανάμεσα από 16 χώρες.

Στόχος λοιπόν, όπως ανάφερε στο πλαίσιο της ανασκόπησης της υλοποίησης του πλάνου του υφυπουργείου τουρισμού μέχρι το 2030, να ανέβει στο top 30 παγκοσμίως, στο top 20 ως ευρωπαϊκός προορισμός και στο top 6 ως προορισμός μεσογειακός.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίο, τα σημεία που χωρούν σίγουρα βελτίωσης για την διεθνή ανταγωνιστικότητα της Κύπρου σε επίπεδο τουρισμού, είναι έξι. Τα διαβήματα, όπως είπε, εντείνονται για βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, αλλά και επίπσπευσης διαδικασιών θεωρήσεων εισόδου από τρίτες χώρες.

Συγχρόνως, είπε πως, σε ότι αφορά το brand awareness, σίγουρα θέλει κάποια ακόμα χρόνια για να εδραιωθεί στη συνείδηση του δυνητικού ταξιδιώτη η νέα τουριστική ταυτότητα της Κύπρου. Πρέπει, όμως, όπως σχολίασε, όλοι οι φορείς του τουρισμού να μεταφέρουν στο εξωτερικό το ίδιο επικοινωνιακό μήνυμα.

Τέλος, είπε πως σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας τιμής έναντι προσφερόμενου προϊόντος, θα βελτιώνεται συνεχώς καθώς συνεχίζει η τουριστική αναβάθμιση του προϊόντος της χώρας.

Στο 86% η διαδικτυακή φήμη

Όσον αφορά στη διαδικτυακή φήμη του προορισμού, (online reputation) κατά την τελευταία τριετία για την γενική ικανοποίηση του πελάτη, σήμερα βρισκόμαστε στο 86 σε ποσοστό ικανοποίησης. Ο στόχος μέχρι το 2025 να φτάσει η Κύπρος στο 87,5% και μέχρι το 2030 στο 90%.

Σε αναβάθμιση το 30% του προϋπολογισμού

Πλέον, το 30% του ετήσιου προϋπολογισμού του Υφυπουργείου χρησιμοποιείται για αναβάθμιση του προϊόντος, σύμφωνα με τον κ. Περδίο. Σχεδόν 15 εκατ. ετησίως μεταφράζεται σε απόλυτους αριθμούς, ενώ πριν τη δημιουργία του υφυπουργείου, δηλαδή επί ΚΟΤ, το ποσό δεν υπέρβαινε το 10%, δηλαδή 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση