ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Λευκωσία: Περιοχές κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής στο στεγαστικό σχέδιο του ΥΠΕΣ

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης, με κατώτατο όριο συνολικής δαπάνης τις €20.000

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καθορισμένες περιοχές κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής του Δήμου Λευκωσίας περιλαμβάνονται στο στεγαστικό σχέδιο αναζωογόνησης ακριτικών περιοχών, που εξήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο προνοεί την παροχή οικονομικής ενίσχυσης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση, ενημερώνει ο Δήμος Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωσή του Δήμου αναφέρεται ότι το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης, με κατώτατο όριο συνολικής δαπάνης τις €20.000. Δηλαδή, επεξηγείται, η συνολική δαπάνη πρέπει να είναι τουλάχιστον €20.000 και ως εκ τούτου το ελάχιστο ποσό που μπορεί να παραχωρηθεί είναι €10.000.

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης εξαρτάται από τη σύνθεση της οικογένειας και τα καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια του Σχεδίου που αναφέρονται στην προκήρυξη του Σχεδίου. Για μονήρες άτομο προνοείται οικονομική ενίσχυση μέχρι €20.000, για ζεύγος οικογένεια 2 ατόμων μέχρι €30.000, για οικογένεια με τέκνα ή μονογονεϊκή οικογένεια μέχρι €35.000, για πολύτεκνους μέχρι €40.000 και για άτομα με αναπηρία πρόσθετο ποσό μέχρι €10.000.

Το σχέδιο, συνεχίζει η ανακοίνωση, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και οι δαπάνες που αφορούν σε οικονομική ενίσχυση δικαιούχων για απόκτηση κατοικίας καταβάλλονται από τις Επαρχιακές Διοικήσεις.

«Τελευταία ημερομηνία υποβολής αίτησης έχει καθοριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2020», αναφέρεται.

Στον Δήμο Λευκωσίας, προστίθεται, περιλαμβάνονται οδοί κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, οι οποίες περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών https://bit.ly/2MwMbdR.

Αναφέρεται επίσης ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν αιτήσεις σε έντυπη μορφή από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Λευκωσία και από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22804100, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα του Υπουργείου (https://bit.ly/2MwMbdR) και των Επαρχιακών Διοικήσεων (www.moi.gov.cy/moi/da/dadmin.nsf). Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στις Επαρχιακές Διοικήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X