ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περισσότερα τα νέα δάνεια τον Νοέμβριο, παρά την αύξηση των επιτοκίων

Αύξηση €172,8 εκ. κατέγραψαν τα συνολικά νέα δάνεια τον Νοέμβριο του 2022 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

ΚΥΠΕ

Αύξηση €172,8 εκ. κατέγραψαν τα συνολικά νέα δάνεια τον Νοέμβριο του 2022 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρά τη σημαντική αύξηση των επιτοκίων σε όλες τις κατηγορίες δανείων.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, η αύξηση στα νέα δάνεια οφείλεται κυρίως σε δάνεια προς εταιρείες άνω του ενός εκατομμυρίου και δευτερευόντως στην αύξηση των στεγαστικών δανείων.

Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο τα συνολικά νέα δάνεια παρουσίασαν αύξηση και έφτασαν στα €413,1 εκ., σε σύγκριση με €240,3 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν στα €14,1 εκ., σε σύγκριση με €15,1 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασαν αύξηση στα €91,8 εκ., σε σύγκριση με €72,7 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. σημείωσαν αύξηση στα €48,9 εκ., σε σύγκριση με €42,7 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψαν αύξηση στα €247,5 εκ., σε σύγκριση με €102,6 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση στα δανειστικά επιτόκια

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η ΚΤΚ, τον Νοέμβριο το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε αύξηση στο 3,84%, σε σύγκριση με 3,57% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας αυξήθηκε στο 2,95%, σε σύγκριση με 2,93% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. παρουσίασε αύξηση στο 4,52%, σε σύγκριση με 4,17% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψε αύξηση στο 4,35%, σε σύγκριση με 3,43% τον προηγούμενο μήνα.

Μείωση στα επιτόκια καταθέσεων

Παρά την αύξηση των δανειστικών επιτοκίων τα καταθετικά επιτόκια μειώθηκαν περαιτέρω τον Νοέμβριο.

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά σημείωσε μείωση στο 0,12%, σε σύγκριση με 0,19% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσίασε μείωση στο 0,41%, σε σύγκριση με 0,47% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση