ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετάνε οι τιμές εισιτηρίων για τριήμερο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αυξημένη ζήτηση, αυξημένο και το κόστος για το τελευταίο εορταστικό τριήμερο του 2022

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η ζήτηση ταξιδίων επανήλθε στα επίπεδα του 2019 σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, διαπίστωση που αποτυπώνεται και στην περίπτωση του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.

Το γεγονός ότι η επίσημη αργία είναι Παρασκευή, φαίνεται να ήταν μια επιπλέον ώθηση για μια ολιγοήμερη εξόρμηση εκτός Κύπρου, κυρίως δε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι πόλεις που παραδοσιακά κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος τπυ κυπριακού κοινού αυτή την περίοδο του χρόνου.

Μαζί με την ζήτηση, αυξάνεται και το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων.

Αυτή ήταν η διαπίστωση στην προσπάθεια αναζήτησης ενός αεροπορικού εισιτηρίου για το συγκεκριμένο τριήμερο, από διαφορετικές πλατφόρμες κράτησης αεροπορικού εισιτηρίου.

Ενδεικτικά, για πτήση από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς Αθήνα από 27-30 Οκτωβρίου, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου είναι 271 ευρώ, με συνδιασμό αεροπορικών εταιρειών. Αναζητώντας τις επιλογές από διαφορετικό ταξιδιωτικό γραφείο βλέπουμε ότι οι τιμές ξεκινούν από 348.19 ευρώ, ενώ αυξάνεται αναλόγως της εταιρείας, της ώρας αναχώρησης/άφιξης, των ενδιάμεσων σταθμών κ.ο.κ.

Όσοι θα ταξιδέψουν στην Αθήνα δύο εβδομάδες νωρίτερα, δηλαδή την προσεχή Πέμπτη-Κυριακή 13-16 Οκτωβρίου, θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν πολύ οικονομικότερες επιλογές, με τις τιμές των εισιτηριών να ξεκινούν από 168 ευρώ.

Για την ίδια περίοδο, τα αεροπορικά εισιτήρια για Θεσσαλονική ξεκινούν από 209 ευρώ με απευθείας πτήση, ή 97 ευρώ με ενδιάμεσο σταθμό και διάρκεια ταξιδίου 10 ώρες και 10 λεπτά. Οι τιμές αυξάνονται φυσικά για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ξεκινώντας από 260 ευρώ, με τις περισσότερες επιλογές να κυμαίνονται σε τιμές πέραν των 500 ευρώ.

Παρά τις αυξημένες τιμές, η ζήτηση παραμένει σε ψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα αεροπορικές εταιρείες να προσθέτουν εκτάκτως πτήσεις για την συγκεκριμένη περίοδο, προκειμένου να ικανοποιήσουν το ταξιδιωτικό κοινό.

Όσοι πάντως έχουν προχωρήσει πιο έγκαιρα στον προγραμματισμό τους κατάφεραν να βρουν εισιτήριο σε χαμηλότερη τιμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση