ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πετρίδης: Ο εμβολιασμός το καλύτερο branding στον τουρισμό

Η Κύπρος πρέπει να προσφέρει ασφάλεια εν καιρώ πανδημίας τόνισε ο Υπ. Οικονομικών από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΥΞΕ

Της Μαρίας Ηρακλέους

Την σημασία των εμβολιασμών στην τουριστική βιομηχανία ανέδειξε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, μιλώντας στο 43ο συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η καλύτερη μορφή branding και μάρκετινγκ για τον τουρισμό μας «θα ήταν να δούμε το 100% των εργαζομένων να είναι εμβολιασμένοι ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα». Τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστιο ατού για την τουριστική βιομηχανία στην προσπάθεια να αναδείξουμε την Κύπρο όχι μόνο μια φιλόξενη χώρα επειδή προσφέρει ωραία γαστρονομία, ήλιο, αξιοθέατα αλλά ότι είναι μια φιλόξενη χώρα η οποία προσφέρει ασφάλεια εν καιρώ πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτοβουλία για ενίσχυση των εμβολιασμών στα ξενοδοχεία έχει αναλάβει ο ΠΑΣΥΞΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και προώθηση κινητών μονάδων εμβολιασμού στα ξενοδοχεία που θα αφορά το προσωπικό των τουριστικών μονάδων.

Ζήτησαν και πήραν στήριξη

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης ανέπτυξε τις δυσκολίες τις οποίες διέρχεται ο κλάδος ένεκα πανδημίας και ζήτησε την συνέχιση της στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας από την πολιτεία για την υλοποίηση των στόχων τους. «Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από την πανδημία παραμένουν μείζονος σημασίας. Είναι ισχυρή πεποίθηση μας ότι η προώθηση μέτρων στήριξη αλλά και μέσα από συνέργειες ιδιωτικού και κυβερνητικού τομέα θα πετύχουμε την ανάκαμψη και πολύ σύντομα θα αφήσουμε πίσω μας την κρίση». Αίτημα το οποίο έλαβε απάντησης λίγα λεπτά αργότερα από τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στον ΠΑΣΥΞΕ. Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα στήριξης που έχει δώσει η κυβέρνησης προς τον κλάδο από το 2013 και εντεύθεν. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην στήριξη των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τις δαπάνες ύψους 39 εκατ. ευρώ για την εφάπαξ στήριξη στα ξενοδοχεία για λειτουργικές και άλλες δαπάνες, την αύξηση αύξηση έκτακτων δαπανών στο Υφ. Τουρισμού 7,3 εκατ. ευρώ πέρσι και 3,7 εκατ. για το α εξάμηνο του έτους λόγω της πανδημίας, την ψήφιση του περί της λήψης έκτακτων μέτρων στον τομέα του τουρισμού νόμος του 2020 που περιλαμβάνει διατάξεις για έκδοση πιστωτικών σημειώσεων, κουπονιών από διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρείες κρουαζιέρας και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων συνολικής στήριξης άλλων 89 εκατ. ευρώ, καθώς και το σχέδιο κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου- 6,3 εκατ. για το 2020 και 8,8 εκατ. ευρώ για το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση