ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Lone Star – Τράπεζα Κύπρου - Πήγε περίπατο.. το κατεπείγον του ελέγχου των επενδύσεων

Δεν οδηγήθηκε στην Ολομέλεια για ψήφιση το νομοσχέδιο το οποίο σχετιζόταν με το φλερτ -δίχως ανταπόκριση- Ταμείου και τράπεζας

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Το νομοσχέδιο του ελέγχου των άμεσων ξένων επενδύσεων που θα περνούσε με τη μορφή του κατεπείγοντος, εντέλει.. δεν ήταν τόσο επείγον να ψηφιστεί.

Η απόφαση της Lone Star, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, να δώσει μία εξάμηνη παύση στο ενδιαφέρον που έδειξε για την απόκτηση της Τράπεζας Κύπρου, φαίνεται πως αρκούσε για να μπει σε «δεύτερη μοίρα» η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα έδινε τη δυνατότητα στο Υπουργείο Οικονομικών να δράσει ως Αρμόδια Αρχή και να έχει λόγο για το αν θα γίνει, ή όχι η πράξη.

Το πλάνο ήταν να περάσει το νομοσχέδιο άρον – άρον την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ώστε να προστατεύσει την πιθανή εξαγορά της Τρ. Κύπρου. Παράλληλα η Lone Star είχε περιθώριο μέχρι τις 5 η ώρα το απόγευμα της 30ης Σεπτεμβρίου να υποβάλει προσφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για την απόκτησή της.

Στην Ολομέλεια της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου δεν βρέθηκε τελικά ποτέ στην ατζέντα για ψήφιση, απόφαση που πάρθηκε μία ημέρα έπειτα από την ανακοίνωση της Lone Star ότι δεν θα κάνει νέα προσφορά.

Το νομοσχέδιο αποδείχτηκε πως γεννήθηκε μόνο για το -δίχως ανταπόκριση- φλερτ μεταξύ του επενδυτικού Ταμείου Lone Star με την Τράπεζα Κύπρου και ερωτηματικά δημιουργούνται για το πότε θα περάσει ώστε να είναι σε θέση το Υπουργείο να προστατεύσει επενδύσεις σε οργανισμούς που θεωρεί το ίδιο κρίσιμης σημασίας για την οικονομία της Κύπρου.

Το νομοσχέδιο είναι ευρωπαϊκό εναρμονιστικό του 2019 και η Κύπρος έπρεπε να το είχε υιοθετήσει από το πρώτο εξάμηνο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση