ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πηλείδου: Η προώθηση της βιομηχανίας είναι ψηλά στην ατζέντα μας

«Η προώθηση της βιομηχανίας», δήλωσε η Υπουργός, «είναι ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Υπουργείου μας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη δέσμευσή τους να αναπτύξουν μία στενή συνεργασία με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του τομέα της βιομηχανίας, εξέφρασαν από κοινού η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου και η ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, η κ. Πηλείδου συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία της ΟΕΒ, η οποία υπέβαλε στην Υπουργό Βιομηχανίας υπόμνημα με τα κύρια θέματα που απασχολούν τον βιομηχανικό κόσμο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, κυκλικής οικονομίας και πράσινης ανάπτυξης, εφαρμοσμένης έρευνας και της ανάγκης συσχέτισης της βιομηχανίας με τα πανεπιστήμια. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων τόνωσης του ενδιαφέροντος των νέων για να εισέλθουν στον παραγωγικό τομέα της βιομηχανίας.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, η κ. Πηλείδου ανέφερε πως η συνάντηση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αλλά και εισηγήσεων της ΟΕΒ και έχουν ήδη αποφασιστεί συγκεκριμένες δράσεις. «Η προώθηση της βιομηχανίας», δήλωσε η Υπουργός, «είναι ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Υπουργείου μας και, ξεκινώντας από την Εβδομάδα Βιομηχανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-25 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθεί εντατική προσπάθεια για στήριξη του τομέα μέσα στην επόμενη περίοδο.

Όπως είπε, «είναι από τους βασικούς συνεργάτες με τους οποίους θα δουλέψουμε για την εφαρμογή της Νέας Βιομηχανικής Πολιτικής μας, η οποία θέτει τον τομέα στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου, χαρακτήρισε τη συνάντηση ως πολύ εποικοδομητική, προσθέτοντας ότι η Ομοσπονδία παρέθεσε τις εισηγήσεις της για το πώς μπορούμε, μέσα από μία συλλογική προσπάθεια, να στηρίξουμε την κυπριακή βιομηχανία. «Θα επανέλθουμε με επιπλέον εισηγήσεις και είμαι σίγουρος ότι με την πιο στενή συνεργασία μας η βιομηχανία θα δει καλύτερες μέρες», κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση