ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:28
 

Πηλείδου: Σημαντική η θέση της γυναίκας στη διαχείριση δημοσίων οικονομικών

Και στην προσπάθεια για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αλλά και στην οικονομία γενικότερα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι η θέση της γυναίκας στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, στην προσπάθεια για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι σημαντική, εξέφρασε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι η κα. Πηλείδου ήταν η κύρια ομιλήτρια στην πρώτη εκδήλωση του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αμμοχώστου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» στην Αγία Νάπα.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέλυσε το θέμα «Ανάπτυξη και προοπτικές για το 2019, στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας στην Κύπρο» και σημείωσε πως «η κυπριακή οικονομία έχει επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που καταδεικνύουν αναμφίβολα την ανάκαμψη της οικονομίας».

Πρόσθεσε ότι «το θετικό ποσοστό ανάπτυξης της τάξης του 4% του ΑΕΠ που σημειώθηκε το 2017 και το 2018, που θεωρείται από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, είναι αποτέλεσμα της σωστής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση αλλά και στις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα».

Η κα. Πηλείδου εξέφρασε «χαρά και περηφάνια» που ήταν η πρώτη ομιλήτρια της εκδήλωσης που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Αμμοχώστου και σημείωσε ότι είναι «σημαντική η θέση της γυναίκας στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, στην προσπάθεια για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αλλά και στην οικονομία γενικότερα».

Σε χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Οργανισμού Μαρία Πηλιώτου αναφέρθηκε στους στόχους του νεοσύστατου Οργανισμού που είναι «η ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η προαγωγή ευκαιριών και η ανάγκη αύξησης του ποσοστού των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Οι γυναίκες της επαρχίας Αμμοχώστου είναι ικανές και άξιες να ηγηθούν και να αλλάξουν προς το καλύτερο, τον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας» σημείωσε.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μαίρη Παπαδοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Κύπρος είναι η σωστή χώρα για επενδύσεις, αφού υπάρχουν ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την ενέργεια, το ηλεκτρονικό εμπόριο και γενικά σε παραδοσιακούς και όχι μόνο τομείς. Το 2019 ίσως να είναι κομβικό έτος για τα επόμενα χρόνια» αφού όπως εξήγησε «είναι μία χρονιά για να κλείσουμε τις πληγές που άφησε η οικονομική κρίση και να δημιουργήσουμε προοπτικές για ανάπτυξη».

Σημείωσε επίσης ότι «ως ΚΟΓΕΕ εκτιμούμε ότι η βελτίωση του 2018 σε όλους σχεδόν του τομείς, αποτελεί διαβατήριο για το μέλλον, ενώ το 2019 θα είναι μια αφετηρία για όλους. Οι γυναίκες δηλώνουν παρούσες αφού η συμμετοχή της γυναίκας είναι πιο σημαντική από ποτέ και μπορεί να αλλάξει την πορεία ενός έθνους» είπε και πρόσθεσε πως «καμία κοινωνία δεν μπορεί να έχει γερά θεμέλια αν είναι οικοδομημένη σε ανισότητες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X