ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πηλείδου: Στόχος μας ο εκσυγχρονισμός και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει πόρους πέραν των €585 εκατομμυρίων

ΚΥΠΕ

Απώτερος στόχος της Κυβέρνησης να συμβάλει έμπρακτα στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, στην ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφειά τους, ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατό καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε σήμερα λόγω των ανατιμήσεων στον τομέα της ενέργειας και των λοιπών προκλήσεων, τόνισε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, προσθέτοντας ότι για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ενέργειας κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους πέραν των €585 εκατομμυρίων για την επταετία 2021-2027.

«Σημαντικό μέρος από αυτά τα κονδύλια δίνονται, ακριβώς, ως κίνητρο στον εμποροβιομηχανικό μας κόσμο για να προβεί στις αναγκαίες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, ψηφιακή αναβάθμιση και πράσινες και κυκλικές πρακτικές», είπε η κ. Πηλείδου, σε χαιρετισμό της σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση της ΟΕΒ για τα Σχέδια Χορηγιών του Υπουργείου που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις.

Η κ. Πηλείδου είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε τα Σχέδιά να αναβαθμιστούν, να εκσυγχρονιστούν και να ψηφιοποιηθούν, "προκειμένου να ανταποκρινόμαστε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες του επιχειρείν".

Ανέφερε ότι το 2021 προκηρύχθηκαν σχέδια χορηγιών ύψους €130 εκατομμυρίων, ενώ πέραν των €200 εκατομμυρίων θα διατεθούν μέσω των Σχεδίων το 2022.

Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με την Υπουργό Ενέργειας, είναι και τα δύο Σχέδια Χορηγιών όπως είναι το Σχέδιο Ενεργειακής Αναβάθμισης Επιχειρήσεων, με προϋπολογισμό ύψους €40 εκατομμυρίων, το οποίο είναι ανοικτό και δέχεται αιτήσεις, καθώς και το Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης Επιχειρήσεων, ύψους €10 εκατομμυρίων, που είναι θέμα ημερών να προκηρυχθεί.

Η κ. Πηλείδου κάλεσε όλους να τα μελετήσουν προσεκτικά και, εφόσον, είναι δικαιούχοι να τα αξιοποιήσουν στο έπακρο.

«Μπορείτε, επίσης, να αξιοποιήσετε και το ευρωπαϊκό Σχέδιο που τρέχουμε στο Υπουργείο, για την προστασία εμπορικών σημάτων, βιομηχανικών σχεδίων και άλλων δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, με επιχορηγήσεις που αγγίζουν το 90% των τελών διανοητικής ιδιοκτησίας», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι εντός των επόμενων μηνών θα προκηρυχθεί και το Σχέδιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, ύψους €5 εκατομμυρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση