ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιοι θα συμμετέχουν στην παναπεργία της Πέμπτης

Θα συμμετέχει ο Δημόσιος τομέας, οι ημικρατικοί οργανισμοί, σχολεία και δημόσιες μεταφορές

Η τρίωρη απεργία της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου, λόγω του αδιεξόδου στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Απόδοσης,  η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00-15:00, είναι ήδη γνωστή. Αυτό που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, είναι οι κλάδοι που θα συμμετέχουν στην απεργία. Επί τούτου, επικοινωνήσαμε με την ΣΕΚ και τον γγ της Συντεχνίας Ανδρέα Μάτσα, ο οποίος έδωσε ένα πιο ξεκάθαρο πλαίσιο για τους τομείς που θα προχωρήσουν σε απεργία.

Συγκεκριμένα, η απεργία θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, σε μεγάλες επιχειρήσεις, τομείς ευδιάκριτους στην οικονομία και εκεί και όπου υπάρχει ισχυρή συνδικαλιστική οργάνωση.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά- νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, τεχνικές σχολές

Ως εκ τούτου:

Τα αεροδρόμια θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας το ίδιο και τα λιμάνια.

Δημόσιες μεταφορές- λεωφορεία (οδηγοί ταξί δεν υπάρχει εικόνα γιατί είναι αυτοεργοδοτούμενοι)

Οικοδομές

Ξενοδοχεία- όσα είναι ανοικτά αυτή την περίοδο

Βιομηχανία

Υπηρεσίες- εταιρείες ασφάλειας, εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών

Δημόσια Υπηρεσία

Ημικρατικοί οργανισμοί

Τοπική αυτοδιοίκηση

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά- νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, τεχνικές σχολές

Κλειστά θα είναι και τα οδοφράγματα σύμφωνα με την ΣΕΚ.

Ο κ. Μάτσας ανέφερε επίσης ότι Στρατός και Αστυνομία δεν μπορούν να συμμετέχουν στην απεργία, ωστόσο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι εκτός υπηρεσίας και δεν φέρουν στολή.

Σημείωσε ότι η απεργία δεν θα ισχύσει σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι συνδικαλιστικά οργανωμένες, όπως οι υπεραγορές, οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από την πραγματοποίηση της απεργίας, ούτε και τα γενικά καταστήματα. Ο κ. Μάτσας εξήγησε ότι είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να απεργήσει ωστόσο είναι πιο ασφαλές να γίνεται εκεί και όπου υπάρχει οργανωμένη συνδικαλιστική παρουσία. Εάν είναι σε ένα χώρο εργασίας, στον οποίο δεν υπάρχει συνδικαλιστική παρουσία, το να επιλέξει να απεργήσει εγκυμονεί κινδύνους και μπορεί να στοχοποιηθεί ο εργαζόμενος. Κυρίως εκεί που υπάρχει οργανωμένη συνδικαλιστική παρουσία μπορεί να εκτονώσει τον όποιο κραδασμό προκύψει.

Σημείωσε ότι μετά την τρίωρη απεργία της Πέμπτης θα αξιολογηθούν τα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις για επόμενα βήματα των συντεχνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση