ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόσο πάει η έξοδος για ρεβεγιόν

Από 50 μέχρι 100 ευρώ το άτομο κοστίζει κατά μέσο όρο το πακέτο για τη ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε χώρους αναψυχής

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα, τα εστιατόρια, ταβέρνες και ευρύτερα χώροι αναψυχής, άρχισαν να ετοιμάζουν τα πακέτα για τα εορταστικά ρεβεγιόν και να δέχονται και τις πρώτες κρατήσεις. Ωστόσο η ερχόμενη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα οι κρατήσεις αναμένεται ότι θα αυξηθούν, κάτι που διαχρονικά παρατηρείται. Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι χώροι εστίασης γεμίζουν και λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνουν εταιρείες για το προσωπικό τους, ενώ την μέρα των Χριστουγέννων υπάρχει αυξημένη κίνηση με πελάτες να είναι κυρίως οικογένειες. Υπάρχει σε κάποιο βαθμό η κουλτούρα της εξόδου για το χριστουγεννιάτικο γεύμα, σε όλες τις περιοχές πλην της ελεύθερης Αμμοχώστου (λόγω του ότι τα περισσότερα εστιατόρια είναι κλειστά αυτή την περίοδο).

Οι τιμές

Όσον αφορά τις τιμές και πού αυτές κυμαίνονται, ο γγ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, ανέφερε στην «Κ» ένα μέσο όρο των τιμών που ξεκινούν από 50 ευρώ/άτομο και φτάνουν μέχρι τα 100 ευρώ/άτομο. Οι συγκεκριμένες τιμές αφορούν πακέτα για το ρεβεγιόν είτε Χριστουγέννων είτε Πρωτοχρονιάς τα οποία περιλαμβάνουν φαγητό ποτό και διασκέδαση. Οι τιμές των 100 ευρώ αφορούν έξοδο για ρεβεγιόν με χορό σε νυχτερινά κέντρα. «Είναι πιο σημαντικό να διερευνήσει ο πελάτης τί περιλαμβάνει η τιμή που καλείται να πληρώσει- τί φαγητό, τί ποτό και ποιες ποσότητες προσφέρονται, καθώς και οι ώρες λειτουργίας, ούτως ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη», σημείωσε. Βεβαίως αριθμός εστιατορίων και άλλων χώρων εστίασης και αναψυχής διατηρούν το μενού τους ως έχει και την περίοδο των γιορτών. Γενικότερα όμως, τόσο στην περίπτωση των κανονικών μενού όσο και στα εορταστικά πακέτα, οι τιμές έχουν αυξηθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, οι αυξήσεις στους καταλόγους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κυμαίνονται κατά 10-15% πιο πάνω.

Προσεκτικές παραγγελίες

Η αύξηση στο πόσο κοστίζει μια έξοδος για καφέ, φαγητό ή ποτό, μείωσε αναπόφευκτα και την συχνότητα. Αυτό που περιγράφεται από τους επαγγελματίες του κλάδου είναι ότι η επισκεψιμότητα στους χώρους εστίασης και αναψυχής είναι σε πολύ καλά επίπεδα μεν, όμως παρατηρείται μείωση στην συχνότητα των επισκέψεων από επαναλαμβανόμενους πελάτες. Επιπλέον, ο κόσμος είναι πλέον πιο προσεκτικός στο τί θα παραγγείλει, σε μια προσπάθεια συγκράτησης του κόστους. Από πλευράς επαγγελματιών του κλάδου εστίασης εκφράζεται αισιοδοξία για το πώς θα κινηθεί η επισκεψιμότητα την περίοδο των εορτών αλλά και τους επόμενους μήνες. Από την άλλη, τα καλά επίπεδα επισκεψιμότητας εντείνουν την ανάγκη εξεύρεσης προσωπικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο τομέας της εστίασης και της φιλοξενίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση