ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πότε ξεκινούν τα στεγαστικά σχέδια

Τι ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΣ, Μαργαρίτα Κυριάκου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο στάδιο της ετοιμασίας των οδηγών για τα σχέδια που ανακοινώθηκαν για το στεγαστικό αλλά και στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, βρίσκεται το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΣ, Μαργαρίτα Κυριάκου.

Τα στεγαστικά σχέδια

- Σχέδιο ανακαινίζω – ενοικιάζω: Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2024. Εκτιμάται ότι οι πρώτες μονάδες θα ενταχθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

- Σχέδιο επιδότησης νεαρών ζευγαριών μέχρι 41 ετών: Το σχέδιο αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο τετράμηνο του 2024, δίνοντας τη δυνατότητα σε 200 ζευγάρια να υποβάλλουν αίτηση και θα έχει διάρκεια δύο έτη.

- Σχέδιο built to rent: Το σχέδιο απευθύνεται στους επαγγελματίες του κλάδου και θα τους δίνετε αυξημένος συντελεστής δόμησης. Το σχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς ετοιμάζονται οι λεπτομερείς τεχνικές προδιάγραφες.

- Σχέδιο παραχώρησης οικοπέδων σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα: Το σχέδιο ξεκινά από τις αρχές του χρόνου και θα αφορά αρχικά 400 οικογένειες.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση