ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:12
 

Προβλήματα των ξενοδόχων Αμμοχώστου συζήτησαν ΠΑΣΥΞΕ-Περδίος

Ο Σύνδεσμός έθεσε ενώπιον του Υφυπουργείου τα προβλήματα ενόχει της νέας τουριστικής περιόδου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου συζήτησαν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, ο ΠΑΣΥΞΕ έθεσε ενώπιον του Υφυπουργού Τουρισμού διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, μεταξύ των οποίων, η εποχικότητα, η έλλειψη προσωπικού και η ηχορύπανση.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι άκουσε «από πρώτο χέρι τυχόν ανησυχίες και εισηγήσεις για το μέλλον. Νοιώθουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση, το ενδιαφέρον και την αγάπη του ΠΑΣΥΞΕ κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο τομέας μας είναι τόσο ευαίσθητος που χρήζει κατανόησης, αλληλοσεβασμού και αλληλοβοήθειας μεταξύ όλων μας».

Ταυτόχρονα παραδέχθηκε ότι «είναι δύσκολη χρονιά φέτος για τον τουρισμό στην Κύπρο», ενώ εξέφρασε αισιοδοξία γιατί βλέπει «αυτή την κατανόηση που υπάρχει», πρόσθεσε πως «καλό θα ήταν τέτοιου είδους συναντήσεις να γίνονται κάθε τρεις μήνες επειδή θα βγαίνουν συνεχώς νέα θέματα προς συζήτηση» και σημείωσε ότι «πρόθεσή μας είναι να είμαστε δίπλα» στους ξενοδόχους.

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στο θέμα του τουρισμού, ο κ. Περδίος απάντησε πως «η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι αυτό που λέγεται εδώ και χρόνια, δηλαδή η εποχικότητα». Πρόσθεσε πως από αυτό το συγκεκριμένο θέμα ξεκινούν πολλά προβλήματα και είπε ότι θα λυθούν αρκετά προβλήματα εάν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα τα επόμενα χρόνια.

Κληθείς να αναφέρει τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το Υφυπουργείο του, είπε πως «θα είμαστε ευτυχείς εάν έχουμε τα περσινά επίπεδα» στις κρατήσεις και πρόσθεσε πως είναι γνωστό ότι «η γερμανική αγορά θα παρουσιάσει μια κάμψη επειδή χάσαμε θέσεις από το κλείσιμο της Cobalt, της Air Berlin και της Germania. Παρ’ όλο που η βρετανική αγορά έχει αυτή τη στιγμή την αστάθεια της, φαίνεται ότι η ρωσική αγορά θα είναι σε καλά επίπεδα» όσον αφορά τις κρατήσεις.

Σημείωσε ακόμα ότι από την Τουριστική Εκθεση στην Ουκρανία υπάρχουν πληροφορίες πως θα υπάρχει «μια αύξηση, δεν είναι τρομεροί αριθμοί, όμως δείχνει προοπτικές για το μέλλον» και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να ξεχνούμε και χώρες που βρίσκονται κοντά στην Κύπρο, δηλαδή το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Λίβανο.

Ο κ. Περδίος είπε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα το Υφυπουργείο μαζί με διάφορους τομείς του τουρισμού θα παρευρεθούν στην τουριστική έκθεση της Ιορδανίας και ακολούθως στο Λίβανο και σημείωσε πως «μέσα σε αυτές τις προκλήσεις που έχουμε φέτος, έχουμε όλοι αντιληφθεί τη σημασία επέκτασης των βλέψεων μας και προς άλλες αγορές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση, αφού μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει».

Ερωτηθείς κατά πόσον πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Υφυπουργείου, ο Σάββας Περδίος απάντησε πως «στην έκθεση τουρισμού του Βερολίνου του 2020 θέλουμε να λανσάρουμε το νέο brand της χώρας. Είναι αυτονόητο ότι η μελέτη, η δημιουργία και το λανσάρισμα του υλικού θα χρειαστούν χρήματα και αυτό από μόνο του χρειάζεται ενίσχυση».

Πρόσθεσε ότι στους τρεις μήνες που βρίσκεται στο Υφυπουργείο Τουρισμού έχει αντιληφθεί «κάποια σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης σημασίας όσον αφορά τον προϋπολογισμό, αυτά έχουν καταγραφεί και θα συμπεριληφθούν στον δικό μας προϋπολογισμό που θα παρουσιάσουμε τους επόμενους μήνες. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει η ανταπόκριση που πρέπει, γιατί ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για μας, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικός για τη χώρα μας» είπε και σημείωσε ότι «όλοι μαζί χρειάζεται να αντιληφθούμε πως για να προσελκύσουμε νέες αγορές και νέες ηλικίες πρώτα πρέπει να ενημερωθούν αυτές οι περιοχές και αυτές οι ηλικίες τι είναι η Κύπρος γιατί μπορεί να μην γνωρίζουν».

Εάν συνέχισε θέλουμε να φύγουμε από ορισμένες παραδοσιακές αγορές όπως για παράδειγμα τη Βρετανία και τη Ρωσία θα πρέπει να ενημερώσουμε, η ενημέρωση «χρειάζεται κονδύλια και αισιοδοξούμε ότι είναι κάτι που θα έχουμε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Δώρος Τάκκας ανέφερε ότι με τον Υφυπουργό Τουρισμού «είχαμε μια αλληλοενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα του τουρισμού», εξέφρασε την ικανοποίηση του Συνδέσμου για το έργο του Υφυπουργείου αν και, όπως είπε «βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια. Αναμένουμε πάρα πολλά από το Υφυπουργείο και είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος Υφυπουργός θα είναι πάντοτε στο πλευρό του τουρισμού για να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που μας ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας απάντησε πως «σήμερα αναφερθήκαμε στα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, της εποχικότητας, σε θέματα ηχορύπανσης που χρήζουν άμεσης λύσης και άλλα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή. Είχαμε την πλήρη κατανόηση του Υφυπουργού και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

Σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου απάντησε πως «η φετινή χρονιά παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες αφού έχουμε τη Βρετανία με το Brexit και τη Γερμανία» με το κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών, πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι μια αγορά η οποία πιθανόν να καλύψει στην περιοχή μας τα κενά που παρουσιάζονται από τις δύο άλλες αγορές «Βρετανία και Γερμανία και σημείωσε πως «θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι» εάν φέτος έχουμε τους αριθμούς που είχαμε την περσινή τουριστική περίοδο.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του Υφυπουργείο, είπε πως «ο ΠΑΣΥΞΕ αισθάνεται πως αυτός πρέπει να αυξηθεί, ειδικά φέτος που είναι μια χρονιά προκλήσεων» και πρόσθεσε πως «το Υφυπουργείο θα πρέπει να έχει προϋπολογισμό ανάλογο της προσφοράς του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Α. Δημητριάδης στην «Κ» - Πώς οι 6.082 ιδιοκτήτες γης μπορούν να σώσουν το Βαρώσι

«Μετα που λογω των ενεργειων του κυριου δημητριαδη το ευρωπαικο δικαστηριο και το διεθνες δεν δέχονται ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  00:09

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X