ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα συνεδρία Ad Hoc Επιτροπής τη Δευτέρα για την λίστα Γιωρκάτζη

Οι βουλευτές της είδαν το περιεχόμενο της και στην συνέχεια δόθηκε πίσω στη Γραμματεία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, στη 13.00 θα συνέλθει εκ νέου η Ad Hoc Επιτροπή για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν Δάνεια προς Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ), ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημητρης Συλλούρης, που προεδρεύει και της Ad Hoc Επιτροπής, λέγοντας ταυτόχρονα ότι την τελική απόφαση για τη δημοσιοποίηση ή όχι της λίστας θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ο ίδιος ζήτησε όπως δεν έχει ψήφο τόσο στην Ad Hoc όσο και στην Ολομέλεια για το συγκεκριμένο θέμα. Είπε ότι η λίστα ως έχει δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί επειδή θα ρεζιλέψει άδικα ανθρώπους. Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε πως αν το όποιο κόμμα επιμένει σε δημοσιοποίηση θα πρέπει το ίδιο το κόμμα να αναλάβει το βάρος της ευθύνης να δημοσιοποιήσει τη λίστα.

Ανέφερε επίσης ότι έχει συζητήσει, προσωπικά και όχι κατ΄ εντολή της Ad Hoc, με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τον Γενικό Εισαγγελέα τη δημοσιοποίηση της λίστας και το συμπέρασμα που αποκόμισε είναι πως θα πρέπει πριν από τη δημοσιοποίηση να διαπιστωθεί τεκμηριωμένα ότι η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων γίνεται για το δημόσιο συμφέρον.

Με βάση έγκυρες πληροφορίες, η λίστα δόθηκε στους βουλευτές στο πλαίσιο της Συνεδρίας και ακολούθως επεστράφη στη Γραμματεία.

Πρόεδρος Βουλής: ΜΕΔ βουλευτή 10 ευρώ στη λίστα Γιωρκάτζη

Συνήλθε υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη η Ad Hoc Επιτροπή για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν Δάνεια προς Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ). Αρχικά η συνεδρία ήταν ανοικτή για τους δημοσιογράφους και στη συνέχεια, μέχρι που παραδόθηκε η λίστα στα μέλη της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η λίστα, μιλά για μη εξυπηρετούμενα, εξυπηρετούμενα και διαρθρωμένα και περιλαμβάνει αναδιαρθρωμένα δάνεια για 5 βουλευτές τουλάχιστον, όπως και όνομα βουλευτή για μη εξυπηρετούμενο δάνειο 10 ευρώ. Σημείωσε ότι περιλαμβάνει δάνεια που μπορεί να είναι αναδιαρθρωμένα και εξυπηρετούμενα πολλών άλλων ΠΕΠ.

Η λίστα Γιωρκάτζη δόθηκε τώρα στους βουλευτές μέλη της Ad Hoc. Μετά την παράδοση της Λίστας ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε οδηγίες οι δημοσιογράφοι να εγκαταλείψουν την αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή και η συνεδρία συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  Χρέος  |  Φόρος  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση