ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Στη βάση γνωμάτευσης του Γεν. Εισαγγελέα oι αποφάσεις για εκποιήσεις

Εάν ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνει ότι είναι αντισυνταγματική, εκ του Συντάγματος καθήκον του Προέδρου είναι να αναπέμψει το νόμο, είπε ο κ. Αναστασιάδης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε την Κυριακή πως οι αποφάσεις του αναφορικά με τον νόμο για τη νέα επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων, θα ληφθούν στη βάση της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα.

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή νέα επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2023, με τον Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει πως θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει το νόμο.

«Αυτό το οποίο μετρά για τις αποφάσεις του Προέδρου, και βεβαίως είναι οι συμβουλές των Υπουργών του, αλλά κατά κύριο λόγο είναι η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα κατά πόσον είναι συνταγματική ή αντισυνταγματική», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς, στο περιθώριο του μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, αν θα αναπέμψει τον νόμο που ψήφισε η Βουλή.

«Εάν ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνει ότι είναι αντισυνταγματική, εκ του Συντάγματος καθήκον του Προέδρου είναι να αναπέμψει το νόμο και εν συνεχεία πιθανότατα να κάνει αναφορά στο Ανώτατο», είπε, προσθέτοντας πως «και τούτο γιατί εάν δεν δοκιμαστεί η νομιμότητα του νόμου σημαίνει ότι κάποια στιγμή ενδεχόμενα να ληφθούν αποφάσεις ή ενδεχόμενα να προσβληθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο και να ακυρωθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση