ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΕΚΚ: Εναλλακτική δανειοδότηση από Επενδυτικά ταμεία

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αγορά που θα μπορεί να παρέχει αυτές τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης που χρειάζεται η οικονομία», ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης.

ΚΥΠΕ

Στην ολοένα αυξανόμενη δυναμική του τομέα επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) Γιώργος Θεοχαρίδης από το βήμα του συνεδρίου του Economist, σημειώνοντας ότι ο τομέας αυτός αποτελεί μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης και επενδύσεων, που χρειάζεται η οικονομία.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αγορά που θα μπορεί να παρέχει αυτές τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης που χρειάζεται η οικονομία», ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης.

Όπως είπε, η Κύπρος κατέγραψε μια σημαντική αύξηση στον τομέα των επενδυτικών ταμείων, με τα στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση να ξεπερνούν τα €10 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων το 95% σε οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) παρά σε Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ).

«Η ΕΚΚ εργάζεται από κοινού με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επενδυτικών Ταμείων για προώθηση της αγοράς γιατί βλέπουμε αυτή την αγορά ως ευκαιρία παροχής μιας εναλλακτικής μορφής χρηματοδότησης που χρειάζεται η οικονομία», είπε εξηγώντας ότι υπάρχει πλήρης εξάρτηση από το τραπεζικό σύστημα όσον αφορά την χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζοντας ότι εταιρείες και νοικοκυριά παρουσιάζουν υψηλό δανεισμό, ο κ. Θεοχάρους συμπλήρωσε ότι «η παροχή εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης θα ήταν καλό για την οικονομία».

Τέλος αναφέρθηκε στην αποδοχή της πρώτης αίτησης για αδειοδότηση επενδυτικής πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), η οποία θα παρέχει χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έργα στον τομέα των ακινήτων, ως μια επιπλέον πηγή χρηματοδότησης ιδιαίτερα για τέτοιου είδους δραστηριότητες που δεν μπορούν εύκολα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση