ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος Wizz Air στην «Κ»: Περιμένουμε περισσότερους επιβάτες για το 2023

Οι επενδύσεις, οι προορισμοί και εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες - Δηλώσεις του προέδρου της Wizz Air Robert Carey

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δύο νέα αεροσκάφη, τρεις νέους προορισμούς στη Σαουδική Αραβία, και αύξηση δρομολογίων σε υφιστάμενους, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η αεροπορική εταιρεία Wizz Air. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας επένδυσης στην Κύπρο, που ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 400 εκατ. δολάρια, ο πρόεδρος της Robert Carey, παραχώρησε συνέντευξη στην «Κ», στο πλαίσιο της οποίας ανέλυσε τις προοπτικές της κυπριακής αγοράς και σκιαγράφησε το τοπίο στις αερομεταφορές το επόμενο διάστημα. Προσπάθεια της εταιρείας είναι, όπως αναφέρει, η διατήρηση των χαμηλών ναύλων, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Σημειώνει ότι παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις, η ανθεκτικότητα στις αερομεταφορές ανακάμπτει, ενώ εκτιμά ότι το 2023 θα καταγραφεί αύξηση της επιβατικής κίνησης. Από την πλευρά της η εταιρεία, αυξάνει σημαντικά την χωρητικότητα της για την επόμενη χρονιά.

- Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώσατε νέους προορισμούς και ενίσχυση του στόλου σας στην Κύπρο. Ποιοι παράγοντες οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

- Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διπλασιάζουμε τον αριθμό στόλου μας στην Κύπρο (σύνολο τέσσερα), μια κίνηση που αυξάνει κατά 800 χιλιάδες τις αεροπορικές θέσεις στην αγορά, κάθε χρόνο. Επενδύουμε συνολικά 400 εκατομμύρια δολάρια στην κυπριακή αγορά, αυξάνουμε τον αριθμό των αεροσκαφών και πρόκειται να προσθέσουμε γύρω στις 60- 70 νέες άμεσες θέσεις εργασίας. Σοβαρό κίνητρο για αυτή την απόφαση μας ήταν το νέο σχέδιο κινήτρων από πλευράς Κυβέρνησης και Hermes Airports. Ενθαρρυντικά ήταν και τα μηνύματα της αγοράς την καλοκαιρινή περίοδο. Προφανώς με την πανδημία ήταν δύσκολο να κρίνουμε τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά φέτος, με την άρση των περιορισμών, είδαμε μεγάλη ζήτηση για την Κύπρο και ως εκ τούτου ήταν επόμενο να προχωρήσουμε σε τέτοιες κινήσεις. Ο τρίτος παράγοντας είναι ότι βλέπουμε πολλές νέες δυνατότητες της αγοράς τις οποίες προσπαθούμε να αναπτύξουμε. Έτσι, ανακοινώσαμε τώρα τρία δρομολόγια προς τη Σαουδική Αραβία που θα φέρουν νέα τουριστική ζήτηση για ταξίδια και στις δύο κατευθύνσεις. Σίγουρα θα υπάρχει κινητικότητα από τη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για νέο πληθυσμό, με υψηλή ζήτηση για ταξίδια, και υψηλά εισοδήματα. Δεν τους παρέχεται ωστόσο υπηρεσία χαμηλού κόστους και μας χαροποιεί ιδιαίτερα που φέρνουμε αυτή την υπηρεσία στην αγορά. Είδαμε επίσης ανάπτυξη σε αγορές όπως το Γερεβάν, η Αρμενία, το Τελ Αβίβ, το Λονδίνο, και νομίζω ότι η αύξηση της συνδεσιμότητας, είναι πραγματικό πλεονέκτημα για το νησί, όσον αφορά τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει.

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Μαρία Ηρακλέους στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση