ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις εστίες του ΤΕΠΑΚ στο «Βερεγγάρια»

Το έργο αναμένεται να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών

ΚΥΠΕ

Νωρίτερα κατά δυο εβδομάδες προκηρύχθηκε τη Δευτέρα ο διαγωνισμός για την ανέγερση των ιδιόκτητων Φοιτητικών Εστιών του ΤΕΠΑΚ, στο χώρο του πρώην βρετανικού οικισμού Βερεγγάρια, στα Κάτω Πολεμίδια, ένα έργο που αναμένεται να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου «ο διαγωνισμός προκηρύσσεται δύο εβδομάδες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής εργασίας των συμβούλων του Πανεπιστημίου, Eraclis Papachristou Architects LLC και Nicolaou, Andreou, Kypridemos JV».

«Η συνεργασία ανάμεσα στο Συμβούλιο, την Πρυτανεία, τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, των Υπηρεσιών Διοίκησης και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου, συνέβαλε καθοριστικά στην ομαλή επίτευξη του άριστου τελικού αποτελέσματος εντός του φιλόδοξου αρχικού χρονοδιαγράμματος», προστίθεται.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε μήνυμα του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ανέφερε ότι προσβλέπει στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την έναρξη κατασκευής του έργου στις αρχές του 2023.

Το έργο, σημειώνει η ανακοίνωση, εκτιμημένου κόστους €50 εκατ., όχι μόνο θα φιλοξενήσει 500 φοιτητές/τριες και ακαδημαϊκές εκδηλώσεις και συνέδρια, αλλά θα συμβάλει και στη μεταμόρφωση της περιοχής των Πολεμιδιών, μετατρέποντας τον πρώην αποικιακό οικισμό του «Βερεγγάρια» σε έναν πράσινο και σύγχρονο δημόσιο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους τους διαγωνισμού και τη διαδικασία υποβολής προσφοράς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eprocurement.gov.cy/epps/cft/viewContractNotices.do?resourceId=5683870

Εξάλλου, με χθεσινό του μήνυμα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Πρύτανης ανακοίνωσε πως το ΤΕΠΑΚ «αποκτά επιτέλους ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Υποδομών για την επόμενη δεκαετία 2022-2032», σημειώνοντας πως «μετά από μεγάλη προσπάθεια και έντονη επιμονή ολοκληρώθηκε ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς στόχους της τελευταίας τριετίας».

Ευχαρίστησε δε τη Σύγκλητο και την Επιτροπή Διαχείρισης Περιουσίας και Αναθεώρησης Συμβολαίων του Συμβουλίου, που ομόφωνα ενέκριναν το Σχέδιο Ανάπτυξης, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Χρίστο Χωματά «που πίστεψε και στήριξε την προσπάθειά μας», τις Σχολές και τα Τμήματα που παρείχαν τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στις υπάρχουσες και μελλοντικές του ανάγκες και ιδιαίτερα τα στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου «για τη συστηματική και εξαίρετη δουλειά που έχει κάνει στην ετοιμασία και σύνταξη του συγκεκριμένου Σχεδίου/Έκθεσης».

Το Σχέδιο περιλαμβάνει χωροθέτηση όλων των ακαδημαϊκών και διοικητικών οντοτήτων, τη χωροθέτηση φοιτητικών εστιών και άλλων χώρων προς εξυπηρέτηση της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου (π.χ. Κέντρο Μάθησης και Πληροφόρησης, Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Φοιτητών, Αθλητικές Εγκαταστάσεις κλπ).

Η υλοποίηση του Σχεδίου ξεκινά άμεσα με τον καταρτισμό Master Plan, ενώ η συνολική έκθεση (108 σελίδων) θα παρουσιαστεί σύντομα στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση