ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς αναστολή εκποιήσεων μέχρι τέλος Ιουλίου 2021

Οδηγούνται οι τράπεζες προς άλλη μία παράταση, μέτρο που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Προς αναστολή εκποιήσεων μέχρι και το τέλος Ιουλίου οδηγείται η Κύπρος. Μετά τη λήξη της προηγούμενης παράτασης που ολοκληρώθηκε 31 Μαρτίου 2021 που αφορούσε σε πρώτη κατοικία και μικρή επαγγελματική στέγη φαίνεται πως, η Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφίσει την πρόταση νόμου των ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ που θα παρατείνει για ακόμα 4 μήνες τις εκποιήσεις.

Υπενθυμίζεται πως, στην Κύπρο υπήρξε εξάμηνη αναστολή εκποιήσεων (Μάρτιος – Αύγουστος 2020) και μερική αναστολή εκποιήσεων (Ιανουάριος – Μάρτιος 2021) για συγκεκριμένες κατηγορίες δανειοληπτών και ακινήτων.

Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου στη Βουλή όταν άρχισε η συζήτηση για την αλλαγή του πλαισίου των εκποιήσεων, τόνιζε πως, οι υφιστάμενοι πλειστηριασμοί, αλλά και εκείνοι που προγραμματίζονται, αφορούν ενυπόθηκα χρέη τα οποία κατέστησαν υπερήμερα αρκετά πριν από την έναρξη της πανδημίας, για τα οποία υφίστανται δικαστικές αποφάσεις και χρέη όπου η ημερομηνία τερματισμού των λογαριασμών ανάγεται ακόμα και στη δεκαετία του 1990. Η πλειοψηφία των πλειστηριασμών αφορά χωράφια, οικόπεδα και εμπορικά ακίνητα και ότι στο παρόν στάδιο δεν προγραμματίζεται καμία εκποίηση πρώτης κατοικίας (σπίτι/διαμέρισμα) αξίας κάτω των €350.000, είτε αυτή αφορά φυσικό πρόσωπο είτε μικρή επιχείρηση.

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 έχει καθοριστεί Ολομέλεια που φαίνεται πως θα συγκέντρωνε πλειοψηφία από τους Βουλευτές για την εν λόγω πρόταση νόμου, ωστόσο ενδεχομένως η ψήφιση να πάει την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση