ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς επέκταση μέχρι τον Μάη οι διακοπές με επιδότηση

Η κάλυψη αυξήθηκε στο 35% μέχρι τέλος Μαρτίου και το κόστος ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ

Της Μαρίας Ηρακλέους

Την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένει το Υφυπουργείο Τουρισμού, στην πρόταση του για επέκταση του σχεδίου ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού. Ένα πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε αρχικά για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2020 και προνοούσε την κάλυψη του 25% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο. Στη συνέχεια επεκτάθηκε για την περίοδο Δεκεμβρίου 2020 – Μαρτίου 2021 προνοώντας κάλυψη του 35%. Όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο Υφυπουργός Σάββας Περδίος, για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2020, έχουν επωφεληθεί από το Σχέδιο και έχουν πραγματοποιήσει διακοπές, σε όλες τις επαρχίες, πέραν των 29.000 ατόμων, με υπολογιζόμενο αριθμό διανυκτερεύσεων πέραν των 63.000, ενώ η δαπάνη για το Υφυπουργείο ανήλθε στις 550.000 ευρώ.

Φέτος, ανέφερε, το ποσό ανέρχεται σε πρώτη φάση στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο σημείωσε ότι μέσα από εξοικονομήσεις θα υπάρχει ευελιξία ώστε να χρησιμοποιηθεί κι άλλο ποσό.

Σχολιάζοντας το αν θα επισημοποιηθεί το σχέδιο ανέφερε ότι η πρόθεση του Υφυπουργείου είναι η συνέχιση του σχεδίου. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση εφόσον εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Μέχρι στιγμής υπάρχει η έγκριση για εφαρμογή του σχεδίου μέχρι τέλος Μαρτίου.

«Θα καταθέσουμε σχετική πρόταση για επέκταση του στο Υπουργικό συμβούλιο και εφόσον εγκριθεί θα υπάρχουν ανακοινώσεις».
Σε πρώτη φάση η πρόταση είναι για επέκταση του μέχρι τέλος Μάϊου. Το ζητούμενο επί του παρόντος είναι να το παίρνουμε βήμα βήμα ανέφερε ο κ. Περδίος, εξηγώντας ότι τα δεδομένα της πανδημίας και των περιορισμών συνεπεία αυτής, συνεχώς αλλάζουν. «Εμείς αυτό που δείχνουμε είναι ευελιξία και είμαστε εδώ για να γίνουν οι οποιεσδήποτε κινήσεις χρειάζονται, αλλά θέλουμε να το παίρνουμε βήμα βήμα για να έχουμε ευελιξία» ανέφερε καταληκτικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση