ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μερικό άνοιγμα της οικονομίας στα Κατεχόμενα από 4 Μαΐου

Προβλέπεται και σταδιακή άρση και των περιορισμών στην είσοδο από την «κυβέρνηση» Τατάρ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Παράλληλα με τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και τα Κατεχόμενα ετοιμάζονται για την μερική επαναλειτουργία της οικονομίας από τις 4 Μαΐου. Το περιορισμένης κλίμακας άνοιγμα της τ/κ οικονομίας θα αφορά ορισμένους, στρατηγικής σημασίας κλάδους της οικονομίας, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο «Ανατολία» ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης», Κουντρέτ Όζερσαϊ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Όζερσαϊ η σταδιακή επαναλειτουργία ορισμένων τ/κ επιχειρήσεων θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου,  με βάση τους κανόνες και όρους που θα καθορίσει η «κυβέρνηση» για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η δε τελική απόφαση για το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων θα ληφθεί στη συνεδρίαση του «Υπουργικού» που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Απριλίου. Ο κ. Όζερσαϊ τόνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν πρώτα με ένα σύστημα εργασίας τύπου κλειστού κυκλώματος, «στοχεύουμε στην επαναλειτουργία στο εσωτερικό των επιχειρήσεων, δίχως να ανοίξουν οι πόρτες στο κοινό».

Στα Κατεχόμενα εδώ και αρκετές ημέρες δεν έχουν εντοπιστεί νέα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος αισιοδοξίας. Στην νέα περίοδο, η «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ στρέφει την προσοχή της στο εγχείρημα της διάσωσης της τ/κ οικονομίας.

 

Ανοίγουν τα Κατεχόμενα

Στα Κατεχόμενα, παράλληλα με τη σταδιακή επανέναρξη της οικονομίας σχεδιάζεται και η παραχώρηση άδειας εισόδου βάσει οδικού χάρτη που θα καθορίσει η «κυβέρνηση» , που αρχικά προβλέπει την είσοδο μόνο των Τ/κ στα Κατεχόμενα. Η είσοδος πολιτών ξένων χωρών θα έρθει στην τελική φάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση