ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς προικοδότηση άλλων 25 εκατ. το Ταμείο Αλληλεγγύης

Εάν αποδεσμευθεί το κονδύλι τα ρευστά του Ταμείου θα φθάσουν στα 80 εκατ. ευρώ ενώ έχει και 100 εκατ. ακινήτων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ζήτησε εκ νέου το Υπουργείο Οικονομικών από την Επιτροπή Οικονομικών, για να προικοδοτηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης, γνωστό και ως Ταμείο που θα αποζημιώσει του κουρεμένους καταθέτες.

Η σχετική επιστολή του Υπουργείου αναφέρει πως, η αποδέσμευση του ποσού 25 εκατ. ευρώ προς το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης «αφορά τη δημιουργία αποθεματικού με σκοπό τη σταδιακή και σε βάθος χρόνου χρηματική στήριξη ομάδων του πληθυσμού που έχουν συνεισφέρει στην κεφαλαιοποίηση των δύο συστημικών τραπεζών από ίδιους πόρους».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών που παρεβρέθη στην συζήτηση του θέματος στην Επ. Οικονομικών της Βουλής, ανάφερε πως πριν το αίτημα της αποδέσμευσης του κονδυλίου των 25 εκατ. ευρώ, στην παρούσα φάση στο Ταμείο βρίσκονται 55 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα, τα 14 κρατικά ακίνητα που βρίσκονται εντός του Ταμείου, φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ και τα οποία θα αξιοποιηθούν μελλοντικά για την καταβολή αποζημιώσεων προς όσους κουρεύτηκαν κατά το 2013.

Όσον αφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα υποβάλουν οι δικαιούχοι αίτημα για αποζημίωση, ο ίδιος εκπρόσωπος του Υπουργείου είπε πως βρίσκεται στη διαδικασία για την δημιουργία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση