ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προσωρινή η άνοδος τιμών στην Ε.Ε.

Ο ανοδικός πληθωρισμός στην Ευρώπη εξακολουθεί να θεωρείται προσωρινός, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Kathimerini.gr

Ο ανοδικός πληθωρισμός στην Ευρώπη εξακολουθεί να θεωρείται προσωρινός, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας το πρόσφατο μήνυμα της τράπεζας για τις τιμές.

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι αυτή η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε προσωρινούς παράγοντες» είπε στη Διεθνή Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του ΔΝΤ, σύμφωνα με το Reuters.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικές έμμεσες επιπτώσεις μέσω των μισθών και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ παραμένουν σταθερές, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τους κινδύνους για τις προοπτικές του πληθωρισμού» πρόσθεσε.

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αναμένεται να φτάσει το 4% πριν από το τέλος του έτους, διπλάσιος από τον στόχο της ΕΚΤ, ενώ αρκετοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν πάνω από τον στόχο για όλο το 2022.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco Μέρι Ντέιλι δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει πως οι αυξήσεις των τιμών θα διαρκέσουν όσο η πανδημία του κορωνοϊού.

Σημείωσε ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών οφείλεται σε δυσχέρειες στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούνται από την πανδημία. Ως εκ τούτου, υποστήριξε ότι μόλις υποχωρήσουν οι επιπτώσεις της πανδημίας, θα υποχωρήσουν και οι τιμές.

Δήλωσε επίσης ότι είναι πρόωρο να μιλήσουμε για αυξήσεις επιτοκίων, αλλά πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε ένα σημείο όπου μπορεί να αρχίσει η μείωση αγορών ομολόγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση