ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προτελευταία προσπάθεια για τα 85 εκατ. του Ταμείου

Παραμένει μετέωρη η ψήφιση των δύο νομοσχεδίων που θα φέρουν την πολυπόθητη πρώτη δόση από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Παραμένει ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων που αποτελούν το 14 ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που θα «ξεκλειδώσουν» την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην προτελευταία συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής πριν το κλείσιμο για τις θερινές διακοπές, οι βουλευτές συνέχισαν τις διαφωνίες και τις ερωτήσεις τους επί των αναθεωρημένων νομοσχεδίων που έφερε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η συζήτηση θα συνεχίσει την επόμενη Δευτέρα, στην τελευταία πλέον συνεδρία της Επ. Οικονομικών, στις 11 Ιουλίου 2022.

Το Υπουργείο Οικονομικών επέστρεψε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου με υιοθετημένες εισηγήσεις που έγιναν από τα πολιτικά κόμματα μετά τη σύσκεψη της 29ης Ιουνίου υπό τον Υπουργό Οικονομικών με σκοπό να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Οι τροποποιήσεις είναι στο σύνολό τους 5, ωστόσο αναμένεται να γίνουν και αλλαγές επί των αλλαγών, όπως για παράδειγμα να καταργηθεί ότι η είσπραξη ή ανάκτηση από το διαχειριστή εξοφλητικών δόσεων από εγγυητή ή πάροχο εξασφάλισης να επιτρέπεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εγγυητή ή του παρόχου εξασφάλισης ή για σκοπούς εκτέλεσης σχετικής δικαστικής ή διαιτητικής απόφασης που εκδίδεται αναφορικά με σύμβαση πιστωτικής διευκόλυνσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση