ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προθεσμία ως τις 30 Ιουνίου για πληρωμή παλαιών ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών

Η πρόταση νόμου υπερψηφίστηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια με 31 ψήφους υπέρ και 2 αποχές.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Βουλή υπερψήφισε σήμερα πρόταση νόμου η οποία προβλέπει την επέκταση της δυνατότητας σε φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ακόμα φορολογικές οφειλές πριν από το 2015 έως το τέλος Ιουνίου 2020 για να προβούν σε ρύθμιση χωρίς να επιβαρυνθούν με τόκους και πέναλτι.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο εκ των εισηγητών της πρότασης Βουλευτής ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας είπε ότι η πρόταση νόμου θα έχει άκρως ευεργετικές συνέπειες για τους μικρομεσαίους κατά κύριο λόγο. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους, είπε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε ότι είναι η τελευταία φορά που το ΑΚΕΛ θα ψηφίσει παράταση, προσθέτοντας ότι έχει αναληφθεί αυτή η θέση από ολόκληρη την Επιτροπή Οικονομικών. Έχουμε να κάνουμε με ασυνεπείς, είπε, διερωτώμενος τι μήνυμα δίνουμε στους συνεπείς συμπολίτες μας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, τοποθετήθηκε εναντίον λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι είναι η τέταρτη φορά που κάνουμε επέκταση σχεδίου και ότι αποτελεί υποχρέωση της Βουλής «να κτυπήσουμε την φοροδιαφυγή».

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά είπε ότι ασφαλέστατα θα πρέπει να έχουμε μια ισορροπία. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για οφειλές από το 2015 και πίσω αυτό δεν άλλαξε και ούτε και εμείς δεχόμαστε να προστεθεί οποιαδήποτε άλλη χρονιά και υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν και τις υπόλοιπες φορολογικές οφειλές μετά το 2016.

Το γεγονός ότι η παράταση δίνεται για τελευταία φορά επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Οικονομικών από την ημερομηνία έναρξης του σχεδίου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών έχουν ενταχθεί στη σχετική ρύθμιση συνολικά 26 689 πρόσωπα για συνολικές οφειλές ύψους €836 εκατομ. Από αυτές αριθμός 4 666 ρυθμίσεων αξίας €232 εκατομ. ακυρώθηκαν αυτοδίκαια, γιατί οι δόσεις δεν καταβάλλονταν εντός των καθορισμένων από τη νομοθεσία χρονικών ορίων.

Η πρόταση νόμου υπερψηφίστηκε με 31 ψήφους υπέρ και 2 αποχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΥΠΟΙΚ  |  Χρέος  |  Φόρος  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση