ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς διαμορφώνεται το περιβάλλον στις τιμές των καυσίμων

Το κόστος με τα βιοκαύσιμα και η σύγκριση με πέρυσι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Όχι και τόσο καλά τα νέα» για το πώς διαμορφώνεται το περιβάλλον με τις τιμές των καυσίμων μετά και τη μείωση του φόρου κατανάλωσης, ανέφερε ο πρατηριούχος Κυριάκος Λουκά μιλώντας στην εκπομπή Διασπορά Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, ξήγησε ότι οι τιμές στα καύσιμα στις 29/1/2022 ήταν πολύ πιο κάτω από τις σημερινές. Σύμφωνα με τον κ. Λουκά, το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα είναι στα 1,12 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν στα 96 σεντ, δηλαδή 16 σεντ διαφορά στην τιμή. Το πετρέλαιο κίνησης, πρόσθεσε, μετά και τη μείωση, έφθασε τα 1,539 ευρώ, ενώ στις 19/1/2022 ήταν στα 1,499, δηλαδή δώδεκα σεντ πιο κάτω.

Ο Κυριάκος Λουκά σημείωσε ακόμη, σύμφωνα και με τα όσα λέγονται διεθνώς για το ότι η τιμή του πετρελαίου δεν είναι σε υψηλά επίπεδα, πως οι τιμές δεν έπρεπε να είναι αυτές που έχουμε σήμερα. Πρόσθεσε πως υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία να μπαίνουν στα καύσιμα και βιοκαύσιμα, τα οποία έχουν υψηλό κόστος, εξηγώντας ότι σε κάθε λίτρο προστίθενται 12 σεντ βιοκαύσιμα.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Λουκά, το ότι πολίτες πηγαίνουν στα κατεχόμενα για να βάλουν καύσιμα στα οχήματά τους, έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη πλειοψηφία πρατηριούχων, ιδιαίτερα σε Λευκωσία, Αμμόχωστο και Λάρνακα, να έχουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αγοράσουν καύσιμα για να πωλήσουν.

Τέλος, πρόσθεσε ότι οι τιμές τον τελευταίο μήνα πήραν την κατιούσα, όμως η πτωτική τους τάση είναι μικρή, με αποτέλεσμα αυτή να μην κάνει διαφορά στον καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση