ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρεβεγιόν: Οι λόγοι πίσω από τις ακυρώσεις τελευταίας στιγμής στην Κύπρο

Προκύπτει ζήτημα και με το ωράριο λειτουργίας των κέντρων αναψυχής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στους λόγους που πολλά κέντρα αναψυχής επιλέγουν να μην λειτουργήσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στον αυξημένο αριθμό ακυρώσεων κρατήσεων αλλά και στο ζήτημα που προκύπτει με το ωράριο λειτουργίας και τα ρεβεγιόν αναφέρθηκε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Φάνος Λεβέντης, Γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ).

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ο λόγος που πολλοί χώροι επιλέγουν να παραμείνουν κλειστοί την παραμονή είναι η μείωση της αγοράς λόγω της απόφασης πολλών Κυπρίων να ταξιδέψουν αλλά και ο μη ικανοποιητικός αριθμός κρατήσεων. Κάποιοι άλλοι, συνέχισε, επικαλούνται το θέμα των λοιμώξεων ενώ υπάρχουν και κακόβουλες, όπως τις χαρακτήρισε, ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. «Επιτήδειοι κάνουν κρατήσεις σε 2-3 χώρους ώστε να είναι καλυμμένοι μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο κέντρο αναψυχής ή προχωρούν σε ακυρώσεις εσκεμμένα για να προκαλέσουν ζημιά», υποστήριξε.

Σε σχέση με τις τιμές, ο κ. Λεβέντης είπε ότι είναι πολύ ελκυστικές, χαμηλές και για όλα τα οικονομικά βαλάντια. «Υπάρχουν ταβερνάκια τα οποία δεν αυξάνουν τις τιμές. Άλλοι εμπλουτίζουν το μενού τους με εορταστικό πρόγραμμα με τις τιμές να ανέρχονται στα 25, 40 ή και 50 ευρώ με ποτό. Οι εν λόγω τιμές δεν έχουν καμία σχέση με άλλες χρονιές που ανέρχονταν σε εκατοντάδες ευρώ», τόνισε. 

Επιπρόσθετα, ο κ. Λεβέντης είπε ότι παρατηρείται δυσκολία στο ωράριο λειτουργίας των κέντρων αναψυχής καθώς τις καθημερινές λειτουργούν μέχρι τις 2 το πρωί ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα μέχρι τις 3. Η παραμονή Πρωτοχρονιάς πέφτει Κυριακή και γι’ αυτό, όπως είπε, έχει δοθεί παράταση λειτουργίας μιάμιση ώρας στα μουσικοχορευτικά κέντρα, δηλαδή μέχρι τις 3:30 το πρωί, ωστόσο στα υπόλοιπα κέντρα το ωράριο ισχύει μέχρι τις 2. Σημείωσε ότι ο ΠΑΣΙΚΑ έχει απευθυνθεί στον Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα ο οποίος, όπως είπε, τηρεί σιγή ιχθύος, γεγονός που «προσβάλλει τον κόσμο της φιλοξενίας». «Πολλοί ιδιοκτήτες βασίζονται στην ανοχή της Αστυνομίας κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι ένα μέρος των ακυρώσεων αποδίδεται και σε αυτό το γεγονός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση