ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Περδίος στην «Κ»: Περιμένουμε καλό φθινόπωρο για τον τουρισμό

Αυξημένη κίνηση από την Βρετανία επιτρέπει αισιοδοξία - Στο 60% του 2019 αναμένεται ο Σεπτέμβριος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λίγο μετά το τέλος των επαφών του στο Μπαχρέιν και λίγο πριν το επόμενο ταξίδι στην Γαλλία συζητήσαμε με τον Υφυπουργό Τουρισμού για το τi άφησε πίσω της η καλοκαιρινή περίοδος και τις εκτιμήσεις για τους ερχόμενους μήνες. Συγκεκριμένα, για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ο Σάββας Περδίος εκτιμά ότι θα κυμανθούν γύρω στο 60% του 2019, συνεχίζοντας το μοτίβο Ιουλίου και Αυγούστου. Πάντως, καλύτερα από τον Αύγουστο αναμένεται να κινηθεί η βρετανική αγορά. Παρά το ότι ο αριθμός των αφίξεων είναι μειωμένος σε σχέση με το 2019, διαφορετική εικόνα παρουσιάζει η κατά κεφαλή δαπάνη των τουριστών- δεδομένο που έχει τη δική του σημασία τόσο για την διαμόρφωση των τουριστικών εσόδων, όσο και για τους στόχους στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού. Μέχρι στιγμής και υπό τις περιστάσεις, ο Υφυπουργός εκφράζει ικανοποίηση για τις τουριστικές επιδόσεις και εκτιμά ότι υπάρχει το μομέντουμ για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

- Κατά την επίσκεψη σας στο Μπαχρέιν μιλήσατε για προοπτικές προσέλκυσης τουρισμού από την Σαουδική Αραβία. Διαχρονικά, τις τελευταίες δεκαετίες μέχρι και το 2019, οι αριθμοί μόλις και μετά βίας ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες κι αυτό ήταν το 1992. Υπάρχει δυναμική σε αυτή την αγορά;

- Η Σαουδική Αραβία είναι μια αγορά των 40 εκατ. Είναι πολύ πιο μεγάλη σαν αγορά σε σχέση με άλλες αγορές στις οποίες στοχεύουμε στην Ευρώπη. Επίσης είναι μια αγορά η οποία αρχίζει να ανοίγεται και ιδιαίτερα η νεολαία ταξιδεύει πολύ, είναι τουρίστες καλής ποιότητας και είναι πιστοί πελάτες. Δηλαδή, αν κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, θα είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες. Πράγματι, στο παρελθόν η Κύπρος δυσκολεύτηκε να προσελκύσει τουρισμό από την Σαουδική Αραβία και οι λόγοι είναι δύο. Κατ; αρχήν, η απουσία της απευθείας συνδεσιμότητας, κάτι το οποίο συνεχίζουμε να το δουλεύουμε. Πιθανότατα τους επόμενους μήνες να υπάρξει απευθείας συνδεσιμότητα με την Saoudia ή με την Flynas, που είναι εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας. Ο δεύτερος λόγος που δυσκόλευε την κατάσταση ήταν η δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης της βίζας. Πλέον βρήκαμε μια λύση στο Μπαχρέιν για να διευκολύνει και την διαδικασία έκδοσης βίζας για όσους ζουν στην περιοχή Νταμάμ και τα περίχωρα. Έτσι, από την στιγμή που υπάρχει απευθείας πτήση Μπαχρέιν- Λάρνακα και που υπάρχει προξενείο της Κύπρου στο Μπαχρέιν, πλέον οι Σαουδάραβες μπορούν να στέλνουν την αίτηση τους στο προξενείο στο Μπαχρέιν και να περνούν να παίρνουν την βίζα τους καθ΄οδόν προς το αεροδρόμιο. Αυτή η λύση αναμένεται να λειτουργήσει ακόμα και αν μελλοντικά μπει απευθείας πτήση από και προς το Ριάντ. Είναι ενήμερο και το Υπουργείο Εξωτερικών, μιλήσαμε και με την Gulf Air και τους ενθουσίασε η ιδέα, άρα προχωρούμε σε κοινή διαφημιστική εκστρατεία για την συγκεκριμένη περιοχή της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης θέλοντας να διευκολύνουμε και την μετάβαση των κατοίκων Κύπρου στο Μπαχρέιν, ζητήσαμε από την Gulf Airνα εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η πτήση της Παρασκευής την Πέμπτη, έτσι ώστε να μπορέσουν οι Κύπριοι να έχουν την επιλογή του long weekend στην χώρα.

Διαβάστε τη συνέντευξη στη Μαρία Ηρακλέους στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση